Anex Tour turlara format attı

Anex Tour turlara format attı
Rusya, BDT ülkeleri ve Almanya pazarlarında faaliyet gösteren Anex Tour yurt dışı turlarında yelpazeyi genişletiyor.


TurizmGücel - Dış Haberler

Anex Tour 2018 yılında tur yelpazesini genişletiyor. Şirket, kültür gezileri, gastronomi, medikal turizm ve kombine turlarla ürün yelpazesini genişletiyor.

''BU ALANDA YENİ FIRSATLAR VAR''

Anex Tour'un yeni tur programları ile ilgili Rus Tur Operatörleri Birliği bültenine konuşan şirketin genel müdür yardımcısı Yana Muromova, ''Anex Tour neden ürün çeşitlendirmesine gidiyor, kitle turizmi miyadını dolduruyor mu?'' şeklindeki bir soruya, ''Hayır, kitle turizminde liderler arasında kalmayı planlıyoruz. Ürün çeşitlendirmesine gitmemizin nedeni bu alanda yeni fırsatlar olması ve turist profilinin değişmesi'' yanıtını verdi.



''KİTLE TURİZMİNE ŞEKİL VERİYORUZ''

Şirketin kitle turizminde gelişme eğiliminin belli bir eşiğe ulaştığına dikkat çeken Muromova, ''Seçkin ürünleri Rusya pazarına başarıyla getirebileceğimizi hissettik. Kitle turizminde çekilmek bir yana, ona genel bir karakter veriyoruz. Özellikle de yeni turistlere.'' ifadelerini kullandı.

Anex Tour olarak tüketici davranışlarında meydana gelen değişiklikleri yakalamaya çalıştıklarını kaydeden Yana Muromova, her geçen yıl sayıları artan milenyum grubu tatilcilerinin beklentilerinin yıllardır piyasaya sunulan ürünlerden daha geniş olduğunu belirtti.

''RUSYA SADECE DENİZ-KUM-GÜNEŞ PAZARI DEĞİL''

Rusya pazarının deniz-kum-güneş eksenli olduğuna dair inancın yanlış olduğunu savunan Muromova, 'Rus turist plaj turistidir' gibi bir algıyı değiştirme zorunluluğu ile karşı karşıya olduklarını söyledi.

Yana Muromova, Rusya pazarında deniz-kum-güneş tatili haricinde hangi tatil trendlerinin gelişme gösterdiği konusunda ise ''Rusya'da standart turlar olarak bildiğimiz plaj tatili dışında organize gezi turları öne çıkıyor. Sağlık ve gastronomi turları ise yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Klasik deniz tatili ile gastronomiyi kıyaslarsan elbette deniz tatili ilk sırada gelir. Ancak, standart dışı tatillerde küçük ama istikrarlı bir artş var.'' dedi.

''MARKA BİLİNİRLİĞİ VE ACENTE AĞININ GÜCÜ''

ATOR muhabirinin ''Ancak Rusya'da bu tip turlar genelikle uzman tur operatörleri tarafından zaten sunuluyor. Onlarla nasıl rekabet edeceksiniz'' şeklindeki sorusuna ise Muromova, ''Büyük şirketler iyi bilinen markaları ve geniş acente ağlarıyla hala büyük bir tüketici güvenine sahipler. En nihayetinde müşteri de tatil planlarının. başarılı bir şekilde gerçekleşmesine önem verir. Marka ve fiyat erişilebilirliği müşteri için öncelikli konular.'' yanıtını verdi.

Muromova, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

Anex Tour'un yeni stratejisinin piyasada beklenmeyen bir şey olduğunu kimse söyleyemez. Geçtiğimiz birkaç yılda, ürün yelpazemizi sürekli çeşitlendirdik. Mesela birkaç yıldır Karayip turşarına liderlik ediyoruz. Ya da Hindistan'ın Goa bölgesine sadece güneş tatili satmayan tek tur operatörüyüz. Altın Üçgen'e ve Kerala eyaletine turlar düzenleyen az sayıdaki tur operatöründen biriyiz. Tunus'ta sağlık ve dinlence turizmini geliştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl Tunus paket turlarına bir de thalasso paketi ekledik.

''YENİ VE SEÇKİN TURLAR EKLİYORUZ''

2018'de daha da ileri gidiyoruz. Dinamik paket alanına çok sayıda yeni ve seçkin turlar ekliyoruz. Markamızın gücü ve acente ağımız, bize spesiyalistlerle rekabet etme olanağı sunuyor. Ayrıca, dinaik paketleme sistemimiz de bize bu konuda yardımcı oluyor.

Şu anda Çek Cumhuriyeti, İspanya, Azerbaycan, Türkiye (İstanbul), Portekiz, Gürcistan, İtalya gibi ülkere dönük paket turlarımız  GDS üzerinden satışa hazır.






Bu Haber 29.01.2018 - 16:14:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.