Almanya'nın en hızlı büyüyen tur operatörü, Türkiye hedefini açıkladı

Almanya'nın en hızlı büyüyen tur operatörü, Türkiye hedefini açıkladı
Schauinsland Reisen CEO'su Gerald Kassner, 2015 sezonunu TurizmGüncel için değerlendirdi.


Savaş Daş - TurizmGüncel - Berlin

Almanya'nın en hızlı büyüyen tur operatörü Schauinsland Reisen'in CEO'su Gerald Kassner, 2015 yılı beklentileinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti. 2015 yılı satışlarında artıda olan tek tur operatönün kendileri olduğunu ifade eden Kassner, Türkiye, Mısır, Yunaistan ve Kanarya Adaları ile ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

TÜRKİYE YOLCU SAYIMIZI YÜZDE 10 - 15 BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ

Türkiye satışlarımız gayet iyi gidiyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 300 bin yolcu götürmüştük. Bu yıl bu sayının yüzde 10 – 15 oranında artmasını hedefliyoruz.

MISIR'A TALEP YÜKSEK

Yunanistan'ın geçen yıl yakaladığı trend biraz düşse de devam ediyor. Yunanistan hala ciddi bir talep alıyor. Ancak en büyük artış Mısır satışlarında. Bu ülkeye dönük satışlarda yüzde 30'un üzerinde artış var. Büyük miktarda yolcu götürdüğümüz bir diğer destinasyon ise Kanarya Adaları. Buraya dönük talepler de oldukça iyi. Almanya pazarında geçen yıla kıyasla bir yavaşlama var ancak buna rağmen bizim satışlarımız oldukça iyi gidiyor.

TÜRKİYE PAHALI BİR ÜLKE DEĞİL AMA...

Tur operatörlerinin otelcilere fiyat baskısı yapıp yapmadığı şeklindeki sorumuza ise Kassner, "Pazarın rekabetçi durumu göz önüne alındığında, fiyatlarda bir miktar indirim yapılması elbette gerekli. Türkiye'de fiyatların çok yüksek olduğunu iddia etmiyorum ama diğer pazarları gözlemleyip ona göre pozisyon almak durumundasınız. Hava yolu şirketleri, otelciler ve tur operatörleri birlikte çaşışarak ortaya iyi seçenekler çıkarıyorlar." cevabını verdi.


Bu Haber 05.03.2015 - 15:27:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.