Almanya'nın 2014 karnesi: Akdeniz'de hangi ülke ne kadar Alman turist aldı?

Almanya'nın 2014 karnesi: Akdeniz'de hangi ülke ne kadar Alman turist aldı?
Almanya pazarında 2014 yılında en yüksek artışı Yunanistan yakalarken, Mısır'a yönelik turist akışında ciddi bir daralma yaşandı. Türkiye ve İspanya'ya yönelik talepte ise artışlar kaydedildi.


TurizmGüncel

Almanya Federal Ajansı İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2014 yılında Almanya'dan yakın ve orta mesafedeki destinasyonlara giden turist sayısı yüzde 5,4 oranında artarak 19 milyon 940 bine yükseldi.

İSPANYA'YA GİDEN ALMANLARIN SAYISI 9 MİLYONA DAYANDI

Almanya'dan İspanya'ya hava yolu ile giden ziyaretçi sayısı yüzde 6,9 oranında artarak 8,9 milyon olurken, Balear Adaları'na giden Almanların sayısı yüzde 3,3 artarak 4,4 milyona, Kanarya Adaları'na gidenlerin sayısı ise yüzde 17 oranında artarak 2,9 milyona ulaştı. İspanya anakarasına gidenlerin sayısı ise 1,6 milyon ile geçen yılki rakamda kaldı. İspanya'da yaşanan artışta, kış döneminde Mısır'ın ziyaretçi kaybetmesinin etkili olduğu belirtiliyor.

TÜRKİYE YÜZDE 2,4, YUNANİSTAN YÜZDE 19 ARTIŞ KAYDETTİ

Almanya'dan Yunanistan'a giden turist sayısı ise yüzde 19 oranında artarak 2 milyonu aştı. Bu ülkeden hava yolu ile Türkiye'ye gelen turist sayısı ise yüzde 2,4'lük artışla 3,9 milyon oldu. 2014 yılında  Almanya'da artış kaydeden bir diğer destinasyon ise İtalya oldu. Açıklanan verilere göre, Almanya'dan hava yolu ile İtalya'ya giden turist sayısı yüzde 5,9 oranında artarak 2,3 milyona ulaştı.

MISIR'IN KAYBI YÜZDE 19 OLDU

Buna karşın, son aylarda yaşanan toparlanma sinyallerine rağmen Almanya'dan Mısır'a giden ziyaretçi sayısındaki düşüş devam ett. Almanya'dan Mısır'a giden ziyaretçi sayısı kümülatif bazda yüzde 19 düşerek 724 bine geriledi.

Almanya'dan ziyaretçi alan diğer Akdeniz çanağı ülkelerindeki artış oranları ise şöyle:

İsrail: Yüzde +41
Tunus: Yüzde +16
Fas: Yüzde: +10
Bulgaristan: Yüzde +3,6
Malta: Yüzde +3,8
Portekiz: sabit kaldı
Hırvatistan: Sabit kaldı
Kıbrıs: Yüzde -13



Bu Haber 02.01.2015 - 11:51:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.