Almanya'da Türkiye tatili fiyatları ne kadar düştü?

Almanya'da Türkiye tatili fiyatları ne kadar düştü?
Almanya'da 11 bin seyahat acentesi, 130 tur operatörü ve 350 online seyahat acentesinin kullandığı rezervasyon sistemi Traveltainmet'in verilerine göre, Türkiye fiyatları yüzde 4 oranında düştü.


TurizmGüncel

Seyahat rezervasyon sağlayıcısı Traveltainment'in verilerine göre, Almanya pazarında en çok yükselen destinasyonlar Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Küba ve İrlanda.

Açıklanan verilere göre, Almanya'da ocak - nisan arasındaki dönemde Birleşik Arap Emirlikleri'ne dönük rezervasyonlar yüzde 67 oranında artarken, Mısır rezervasyonları yüzde 39, Küba ve İrlanda rezervasyonları ise yüzde 22 oranında arttı.

Öte taraftan Almanya'da İspanya ve Türkiye'nin tartışmasız liderliği sürüyor. 2014 - 2015 turizm sezonunda (31 ekim 2014 - 31 nisan 2015) yapılan toplam satışların yüzde 43'ünü İspanya alırken, toplam satışların yüzde 23'ü Türkiye'ye yönelik yapıldı. Aynı dönemde, Mısır'ın payı yüzde 9, Yunanistan'ın payı ise yüzde 7 oldu.

Bu dönemde fiyatlara bakıldığında ise destinasyonlara göre değişiklikler olduğu görülüyor. Verilere göre, BAE fiyatları yüzde 7, Küba fiyatları yüzde 4, Maldiv Adaları fiyatları yüzde 2 ve Dominik Cumhuriyeti fiyatları yüzde 1 oranında artarken; Tunus fiyatları yüzde 5, Türkiye ve Portekiz fiyatları yüzde 4, Yunanistan fiyatları ise yüzde 1 oranında geriledi. Mısır fiyatları sabit kalırken, Tunus fiyatları yüzde 32, Bulgaristan fiyatları yüzde 15 ve Fas fiyatları yüzde 11 oranında düştü.



Bu Haber 28.05.2015 - 14:38:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.