Almanya ve Avrupa toparlanıyor, işte 7 aylık ziyaretçi verilerinin analizi

Almanya ve Avrupa toparlanıyor, işte 7 aylık ziyaretçi verilerinin analizi
2014 yılının ilk 6 ayında Almanya başta olmak üzere kaynak pazarlarda kan kaybeden Türkiye, temmuz ayı ile birlikte atılıma geçti. Avrupa OECD ülkeleri artıya dönerken, Rusya, İran, Çin gibi ülkelerdeki ziyaretçi artışı ise devam ediyor.


TurizmGüncel

TEMMUZDA AVRUPA PAZARLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞLAR

Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki kaynak pazarlarda gerileme yaşayan Türkiye, temmuz ayında önemli bir atılım gerçekleştirdi. Temmuz ayında Avrupa ve OECD ülkelerinden aldığı ziyaretçi sayısını yüzde 9,5 oranında arttıran Türkiye, Almanya'dan yüzde 15, Avusturya'dan yüzde 17, Fransa'dan yüzde 12 ve Hollanda'dan yüzde 5'e yakın ziyaretçi artışı kaydetti.

İRAN, RUSYA, ÇİN VE İSRAİL DE ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Türkiye temmuz ayında diğer kaynak pazarlarda da önemli ziyaretçi artışları yakaladı. Buna göre, Rusya'dan yüzde 19, İran'dan yüzde 56, Çin'de yüzde 37 ve İsrail'den yüzde 32 oranında artışlar kaydedildi.

Yılın ilk yedi aylık dilimine bakıldığında ise Avrupa OECD ülkelerinden ortalama yüzde 1,72 artış olduğu görülüyor. İlk 6 aylık veriler itibariyle ekside seyreden Almanya, yüzde 0,37'lik artış ile pozitife dönderken, diğer Avrupa ülkelerindeki kaybın ise yavaş yavaş ortadan kalktığı görülüyor.

RUSYA İKİ AYDIR LİDERLİK KOLTĞUNDA

Haziran ayında liderlik koltuğuna oturan Rusya ise, temmuzda da yerini korudu. İlk 6 ayda Türkiye'ye 2 milyon 729 bin ziyaretçi gönderen Rusya, 2 milyon 635 bin ziyaretçi gönderen Almanya'yı yine geride bıraktı.

İLK AYDA PAZARLARIN DURUMU






Bu Haber 25.08.2014 - 14:16:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.