Almanya seyahat pazarında sezon yavaş yavaş netleşiyor

Almanya seyahat pazarında sezon yavaş yavaş netleşiyor
Almanya seyahat pazarında İspanya ve Yunanistan talebi yavaşlarken, Türkiye ve Mısır yüksek büyüme oranlarıyla dikkat çekiyor.


TurizmGüncel

ANTALYA SATIŞLARI YÜZDE 86 ARTTI


Şubat ayındaki yüzde 13'lük mütevazı büyümenin ardından mart ayında Almanya'dan Antalya'ya dönük talepte yüzde 86 artış yaşandı. Mart ayında Almanya'da yapılan her 3 paket turdan birinin adresi Antalya oldu.



İKİNCİ SIRADA MISIR VAR

Klasik ve online acentelere tedarik sağlayan Traveltainment'in verilerine göre, benzer bi durum Mısır için de geçerli. Mart ayında Hurghada ve Marsa Alam'a yapılan rezervasyonlarda yüzde 44'lük büyüme kaydedildi. Şubat ayında da benzer büyüme kaydeden bu iki destinasyon, mart ayında en çok paket tur satılan ikinci nokta oldu.

İSPANYA DÜŞÜŞTE

Mısır ve Türkiye'deki yükselişin aksine, İspanya destinasyonları mart ayında Almanya'da zayıf bir dönem geçidi. Verilere göre, ocak ayında yüzde 12, şubat ayında ise yüzde 22 daralan Mayorka paket tur satışları, yüksek fiyatlar nedeniyle mart ayında da düşmeye devam etti. Buna göre, Mayorka satışları mart ayında yüzde 17 geriledi.

ÇİFT HANELİ DÜŞÜŞLER

Benzer bir durum kanarya Adaları için de geçerli. Buna göre, Fuerteventura satışlarında yüzde 11, Las Palmas satışlarında ise yüzde 15 düşüş kaydedilirken, Tenerife'deki gerileme oranı yüzde 3 oldu.

YUNANİSTAN DA DÜŞÜŞTE

Mart ayında Almanya pazarında kan kaybeden bi diğer ülke ise Yunanistan oldu. Verilere göre, Girit paket tur satışları yüzde 8, Rodos satışları yüzde 4 ve Kos satışları yüzde 11 geriledi.




Bu Haber 19.04.2018 - 13:23:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.