Almanya online seyahat pazarında hangi şirket ne kadar kazanıyor?

Almanya online seyahat pazarında hangi şirket ne kadar kazanıyor?
Almanya pazarında talepteki büyüme yavaş seyrederken, bireysel seyahatler ve buna bağlı olarak da uzmanlaşmış online portalların pazar payları artıyor. Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun haberine göre, 2015 yılında online tatil satışları 25 milyar euroya ulaşırken, geleneksel acente satışları 23.7 mlyar euroda kaldı.


TurizmGüncel

Almanya'daki online seyahat portallarının toplam hacmi konusunda hala sağlıklı veriler olmasa da, pazar araştırma şirketi GfK'nin verilerine göre 2015 yılında tatil satışlarından elde edilen 57.4 milyar euroluk gelirin yüzde 43'ü online satışlardan geldi. Verilere göre, geçtiğimiz yıl 23.5 milyar euro gelir elde eden geleneksel acente satışları, 25 milyar euro gelir sağlayan online satışların gerisinde kaldı.

BÜYÜME YAVAŞLASA DA DEVAM EDİYOR

Öte taraftan, 2014 yılında yüzde 13 olmak üzere, son 10 yılda çift haneli büyüme sağlayan online sektörün üyümesi son yıllarda yavaşladı ve tek haneli rakamlara düştü. Yine de, 2015 yılında yüzde 7 büyüyen online satışlar, sadece yüzde 1.6 büyüyen geleneksel acente satışlarının oldukça önünde gidiyor.

ONLINE ŞİRKETLER VERİLERİNİ PAYLAŞMIYOR

Online seyahat pazarına ilişkin verilerin kesin olmamasının nedeni ise, bu şirketlerin verilerini paylaşmaktan kaçınmaları. Dolayısıyla açıklanan tahmini veriler büyük oranda Alman iş ve turizm dergisi fvw'nun şirket raporları, pazar araştırmaları ve uzman görüşlerine dayanıyor.

PAZAR LİDERİ UNISTER

Almanya'da Ab In Den Urlaub ve Fluege gibi online portalları bünyesinde barındıran Unister ülkenin en büyük e-perakende şirketi. 2014 yılında 2 milyar euro olan geliri 2015 yılında 1.9 mşlyar euroya gerilese de, hala liderliğini koruyor.

BOOKING.COM'UN CİROSU 1.6 MŞLYAR EURO

Almanya'nın ikinci en büyük online seyahat portalı ise booking.com. Şirketin 2015 geliri 1.6 milyar euro olurken, üçüncü sıradaki Expedia'nın 1.3 seviyesinde. Pazara yeni giren HRS ise 1.2 milyar euro ile listenin dördüncü sırada yer aldı.

AIRBNB DE 400 MİLYO EURO İLE LİSTEDE

Pazardaki diğer bazı online seyahat şirketlerin tahmini gelirleri ise şöyle sıralanıyor:

Seven Travel: 850 milyon euro
Holdaycheck: 805 milyon euro
Schmetterling Reisen: 710 milyon euro
Check24: 644 milyon euro
TUI Almanya: 620 milyon euro

Bu arada, Airbnb de 400 milyon euro ciro ile listedeki yerini almış durumda.


Bu Haber 16.06.2016 - 15:45:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.