Almanya ekonomisindeki pozitif gelişme, seyahat eğilimlerine yansıyor

Almanya ekonomisindeki pozitif gelişme, seyahat eğilimlerine yansıyor
GfK tarafından Alman Turizm Federasyonu (BTW) için yapılan bir araştırma, Almanların seyahat iştahının arttığını ortaya koydu. Ekonomik büyüme ve işsizlik oranlarındaki düşüşün bu gelişmedeki payı büyük olurken, Alman seyahatçilerin bu yıl tatile daha fazla bütçe ayırmaya da istekli olduğu görüldü.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz yıl seyahat iştahında yaşanan düşüşün ardından, bu yıl ekonominin seyahate olan talebin artmasına uygun ortam yaratması Alman turizmcileri sevindirdi. BTW Turizm İndeksi, bu yıl geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 1.3 puan arttı. Bu oran geçtiğimiz yılın aynı döneminde yalnızca yüzde 0.1 olarak gerçeklemişti. İndeks, 2016 yılının sonuna göre ise 0.4 puan arttı.

TATİLDE GEÇİRİLEN GÜN SAYISI DA ARTTI

Almanların tatilde geçirdikleri süre bu yılın ilk 4 ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 1 oranında artarak 395 milyon güne ulaştı. En az 1 gün süren gezilerin sayısı yüzde 7 oranında artarken, günlük gezilerin sayısı yüzde 8 oranında düştü ve toplam leisure seyahatleri içindeki payı yüzde 33’e geriledi. Araştırma, Alman seyahatçilerin bu yıl tatil bütçelerini arttırmaya da istekli olduğunu gösterdi.

ACENTE SATIŞLARI ARTTI AMA...

Bu yaz sezonunu için seyahat acenteleri üzerinden yapılan satışlar yüzde 3 oranında artsa da, satışlar oldukça yüksek rakamlara ulaşılan 2015 yılının önemli ölçüde gerisinde seyretmeye devam ediyor.

'YILIN GERİ KALANI DA POZİTİF OLACAK'

Araştırma sonuçlarını değerlendiren BTW Başkanı Michael Frenzel, sonuçların, Alman seyahatçilerin tatil iştahının bu yılın geri kalan kısmında da yükseleceğine dair umudu arttırdığını ifade etti.

Yılda iki kez yayımlanan BTW Turizm İndeksi, GfK’nın 2 bin Alman tüketici ile yaptığı aylık araştırmalara dayandırılıyor.



Bu Haber 03.08.2017 - 11:08:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.