Almanya bir haftada 5 saldırıyla sarsıldı, yeni güvenlik önlemleri geliyor

Almanya bir haftada 5 saldırıyla sarsıldı, yeni güvenlik önlemleri geliyor
18 Temmuz’dan bu yana peş peşe saldırıların yaşandığı Almanya’da son olarak önceki gece Ansbach kentinde bir mültecinin üzerindeki patlayıcıyı bir konser alanının hemen yakınında infilak ettirmesi ülkeyi şoke etti. Ülkede bir hafta beşinci saldırı yaşanırken bombacının telefonunda terör örgütü IŞİD’e biat videosu çıktı. Öte yandan, saldırganların mühimmatları sırt çantalarında taşıması sebebiyle ülkenin en büyük festivali olan Oktoberfest öncesi sırt çantası yasağı da dahil olmak üzere yeni güvenlik önlemleri getirilmesi gündemde...


Almanya, 18 Temmuz’dan bu yana yaşanan 5 saldırının şokunu yaşıyor. Son olarak önceki gece Bavyera eyaletinin Ansbach kentinde bir canlı bomba bir konser alanı yakınında kendini hava uçurdu. Olayda 27 yaşındaki Suriyeli saldırgan öldü. 3’ü ağır 12 kişi yaralanırken, failin Suriyeli mülteci olduğu açıklandı. Ülkeyi sarsan bu son saldırı, pazar gecesi yerel saatle 22.00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıkları saldırganın konser alanına girmek için kapıdaki görevlilerle tartıştığını, izin verilmeyince de sırt çantasındaki bombayı patlattığını söyledi.
 
SALDIRI DALGASI SARSTI
 
 Hürriyet'ten Ali Varlı'nın haberine göre, Almanya’da bir hafta içinde peş peşe beş saldırı gerçekleşti. 18-24 Temmuz arası yaşanan bu saldırılar şöyle:
 
- 18 Temmuz’da Würzburg kentinde yaşanan birinci olayda IŞİD üyesi Pakistanlı bir saldırgan trende balta ve bıçakla yolculara saldırdı. 15 kişiyi yaraladı. Saldırgan öldürüldü.
 
- Ardından 22 Temmuz’da Münih kentinde silahlı İran asıllı Alman vatandaşı 18 yaşındaki Ali David Sonboly, OEZ adlı alışveriş merkezinde katliam yaparak 4’ü Türk 9 kişiyi öldürdü.
 
- 24 Temmuz’da Reutlingen kentinde elinde pala olan 21 yaşındaki bir Suriyeli, döner büfesinde hamile bir kadını öldürdü. Biri Türk iki kişiyi yaraladı. Bu adam yakalandı.
 
- Aynı gün eli bıçaklı bir Alman, Hamburg-Bremen seferi yapan trende yolculara saldırmak istedi. Saldırgan zamanında etkisiz hale getirildi.
 
- Son olarak yine 24 Temmuz’da Ansbach kentinde bir Suriyeli mülteci üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Kendisi öldü. 3’ü ağır 12 kişi yaralandı.

SIRT ÇANTASINA YASAK GELİYOR
 
Öte yandan, Almanya'nın Münih ve Ansbach kentlerinde yaşanan saldırılarda saldırganların mermi ve bombayı sırt çantasında taşıması gözleri sırt çantalarına çevirdi. Münih Büyükşehir Belediye Başkanı Dieter Reiter, geleneksel Bira Şenliği Oktoberfest'e iki ay kala güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi. Belediye Başkanı Reiter, ''El çantaları, sırt çantaları kontrol edilerek, güvenlik artırılabilir. Belki sırt çantası yasağı üzerinde de düşünmek lazım. Sanırım insanlar bunu anlayışla karşılar” dedi. 
 
SIRT ÇANTASINDA SAKLIYORLAR
 
Münih'te cuma akşamı alışveriş merkezinde yaşanan saldırıda 57 kurşun sıkarak 9 kişiyi öldürdükten sonra kendisi de intihar eden İran kökenli saldırgan, mermi ve silahı sırt çantasında taşıdı. Saldırganın sırt çantasında 300 kurşun daha çıktı. Ansbach'taki bombalı saldırıda da Suriye asıllı saldırgan, sırt çantasında sakladığı bombayı patlattı.
 
 


Bu Haber 26.07.2016 - 09:37:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.