Alman zincir Türkiye'ye hızlı girdi, ikinci Steigenberger oteli geliyor

Alman zincir Türkiye'ye hızlı girdi, ikinci Steigenberger oteli geliyor
İstanbul Maslak’taki Sheraton Oteli'nin ‘Steigenberger markasına geçmesinin ardından, ikinci Steigenberger otel de İstanbul'da hayata geçiyor. Korcan Turizm tarafından Güneşli'de yapılan otel, Steigenberger Airport Hotel ismiyle hizmet verecek.


Steigenberger Airport markasıyla ekimde açılacak olan otelin yatırımcısı Sarıtaş, "Her 10 turistten 4'ünün Alman olması nedeniyle Steigenberger'i getirdik" dedi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Korcan Turizm'in 110 milyon TL'lik yatırımıyla Ekim 2015'te açılacak olan oteli, 20 bin metrekare kapalı alanda 420 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Korcan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Sarıtaş, Türkiye'yi ziyaret eden her 10 turistten 4'ünün Alman olması nedeniyle Steigenberger ile çalıştıklarını söyledi. 1.5 yıldır markayla görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Sarıtaş, "Almanlar çok disiplinli. Her detaya önem veriyorlar. Yatırımımızın her noktasını Steigenberger'in teknik ve hizmet şartlarına uygun olarak yaptık" dedi.

Otelin Yenibosna Güneşli'de Steigenberger Airport Hotel ismiyle açılacağını belirten Sarıtaş, bölgenin hızla geliştiğini ve İstanbul'un ikinci Maslak'ı olacağını kaydetti. Sarıtaş, "3'üncü Havalimanı açıldıktan ve 2017'de bağlantı yolları tamamlandıktan sonra bölgenin daha da şahlanacağına inanıyoruz. Almanlar başta olmak üzere Ortadoğu ve Avrupalı turisti ağırlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. Steigenberger'in Türkiye'ye ilk Korcan Turizm ile geldiğini belirten Sarıtaş, ardından Maslak'taki Sheraton otelin de bu markaya geçtiğini anlattı. Önce akaryakıt sektöründe olduklarını ve buradan kazandıklarını turizme yatırdıklarını aktaran Sarıtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “1995-2012 yılları arasında Antalya Sealife otelini işlettik. Ardından bu otelimizi satarak İstanbul'a geldik ve Rox markasını kurduk. Bu İstanbul'daki ikinci otelimiz olacak."



Bu Haber 23.05.2015 - 10:21:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.