Alman turizm portalı böyle yazdı: Türk otelcinin başına talih kuşu kondu

Alman turizm portalı böyle yazdı: Türk otelcinin başına talih kuşu kondu
Alman seyahat uzmanları, TL'de yaşanan değer kaybının otelcilere, tur operatörlerinden veya tatilciden daha fazla kazanç sağlayacağı görüşünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman iş ve turizm dergisi fvw, TL'nin yabancı para birimleri karşısında değer kaybetmesini ele alan bir haber hazırladı.



TUI VE THOMAS COOK HİSSELERİ DEĞER KAYBETTİ

''Yatırımcılar, Türk Lirası'nda yaşanan büyük değer kaybı, yükselen enflasyon ve ABD-Türkiye arasındaki gerilimin yarattığı endişeyle TL'lerini sattı. Yatırımcılarda oluşan endişe nedeniyle, pazartesi günü TUI ve Thomas Cook'un hisselerinde düşüş yaşandı.'' denilen haberde, artık Türkiye'de dolar, euro ve sterlin bozduran turistlerin daha fazla kazandığına dikkat çekildi.

TURİSTLER BÜTÇELERİNİ AŞMADAN DAHA FAZLA HARCIYOR

TL'de yaşanan değer kaybı nedeniyle turistlerin, bütçelerini aşmadan Türkiye'de lokal aktivitelere, yeme-içmeye, alışverişe ve geziye daha fazla para harcayabildiği belirtilen haberde, ''Mesela İstanbul'da turistlerin düşük fiyatlı lüks ürünlere akın ettiği haberleri geliyor.'' ifadelerine yer verildi.

Ancak kurlardaki bu değişimin paket tur satın alan ve otellerden çıkmayan turistlerin büyük bölümünü etkilemeyeceği belirtilirken, ''Onlar otelde ve plajlarda kalma eğiliminde oldukları için ekstra harcama yapmıyorlar.'' denildi.

TUR OPERATÖRLERİ GELECEK YILIN ANLAŞMALARINI DÜZELTİYOR

Bu yılın kontratlarını çoktan yapmış olan İngiltere Almanya ve Rusya gibi ülkelerdeki tur operatörlerinin düşük TL'den bir fayda sağlamayacağı belirtilen fvw haberinde, ''Rusya'da olduğu gibi, İngiltere ve Almanya'daki tur operatörleri de, dolar veya euro ile yapılmış anlaşmaları gelecek yıl için düzeltiyorlar.'' ifadeleri kullanıldı.

DÖVİZDEKİ DALGALANMA KISA VADEDE TALEBİ ETKİLEMEZ

Haberde görüşlerine yer verilen Öger Tours CEO'su Songül Göktaş Rosati ve Bentour CEO'su Deniz Uğur, Türkiye'deki fiyat-kalite dengesi nedeniyle kurlarda yaşanacak düşüşün kısa vadede sektörü etkilemeyeceğini belirtti. Rosati, ''Döviz kurlarında değişimin rezervasyon talebine bir etkisi yok'' derken, Deniz Uğur, ''Kontratlar uzun dönemli yapıldığı ve talep yüksek olduğu için otel fiyatlarında bir değişiklik olmadı.'' şeklinde konuştu.

Haberin devamında şu ifadelere yer verildi:

TÜRK OTELLERİNİN BAŞINA TALİH KUŞU KONDU

Öte taraftan bul yıl, tüm giderleri TL cinsinden olan Türk otellerinin başına talih kuşu konabilir. Bu şekilde otelciler, geçtiğimiz yıllardaki durgunluk döneminde yaptıkları indirimler nedeniyle yaşanan kayıpları telafi edecek ya da azaltacak.

ANCAK RESİM NET DEĞİL

2019 yılına ilişkin resim ise net değil. Tur operatörleri, şu anda gelecek yılın fiyatları ve kontenjanları ile ilgili olarak otellerle görüşme halinde. Ancak TL'deki devalüasyondan dolayı euro cinsinden daha düşük otel fiyatlarını garanti edip edemeyecekleri belli değil. Türk otellerinde bu yıl yakalanan yüksek doluluklar, normal olarak fiyatların sabit kalmasını veya yükselmesini beraberinde getirecek. Görünen o ki Türk otelciler, euro cinsinden gelirlerini sabit tutmak için fiyatları sabit tutacaklar.




Bu Haber 15.08.2018 - 17:01:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.