Alman turistin güvenlik algısı: Türkiye, Mısır ve Tunus aynı seviyede

Alman turistin güvenlik algısı: Türkiye, Mısır ve Tunus aynı seviyede
GfK tarafından BAT Gelecek Araştırmaları Vakfı için yapılan araştırma, Alman turistin kendini hangi ülkelerde güvende hissettiği ve destinasyonlara bakışına ilişkin önemli veriler ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yalnızca yüzde 5'i kendini Türkiye'de güvende hissettiğini belirtirken, güvenlik açısında Türkiye'nin Mısır ve Tunus'la aynı seviyede olması dikkat çekti.


Araştırmaya katılan Almanlar, Almanya dışında kendilerini güvende hissettiği 4 ülkenin Avusturya, İsviçre, İtalya ve İskandinavya olduğunu belirtirken, katılımcıların yüzde 49'u kendini İspanya'da güvenli ve rahat hissettiğini söyledi. Böylece İspanya, çok az bir farkla 'güvenli ülkeler' kategorisinin dışında kaldı.



DW Türkçe'de yer alan habere göre araştırmanın koordinatörü Ulrich Reinhardt, "Seyahat eden insanlar için güneş, kum ve deniz yerine güvenlik en önemli faktör hâlini aldı" dedi.

İSPANYA NEDEN DIŞARIDA KALDI?

Ankette İspanya'nın yüzde 50'nin altında kalmasının başlıca nedenleri arasında, bu ülkede son dönemde yapılan turizm karşıtı protestoları gösteren Reinhardt, "Birçok tatilci artık buralarda hoş karşılanmadıkları hissine kapılıyor" yorumunda bulundu. İspanya'nın Katalonya ve Bask bölgelerinde geçen yaz aylarında düzenlenen gösterilerde, söz konusu yerlerde özellikle kira fiyatlarının artmasına neden oldukları gerekçesiyle "Turistler evlerinize dönün" sloganıyla tatilcilere tepki gösterilmişti.

Reinhardt, Barcelona'daki terör saldırısı ve Katalonya'daki bağımsızlık krizinin de Almanların İspanya'ya bakışını etkileyen faktörler olduğunu belirtti.

TÜRKİYE, MISIR VE TUNUS YÜZDE 5

Almanların klasik tatil bölgelerinden Türkiye, Mısır ve Tunus'ta kendilerini güvende hissedenlerin oranı ise araştırmada oldukça düşük kaldı. Ankete katılan yüz kişiden sadece 5'i Türkiye, Mısır ve Tunus'ta güvende hissediyor.

Eğitim seviyesi ile risk algısı arasında ters orantı olduğuna dikkat çeken Ulrich, eğitim seviyesi yüksek insanların, sansasyonel ya da tek taraflı haberlerden daha az etkilendiğini kaydetti.

Ankete göre, her 12 Alman'dan biri, kendini ülkesinde de güvende hissetmiyor.


Bu Haber 19.12.2017 - 11:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Tunus 19.12.2017 - 01:21

    Tunusta bulunmus birisi olarak, Tunus, ulkemizden kat ve kat daha guvenli. Her adim basi polis var ve her dakika kontrol yapiliyor. Ozellikle turistik mahallerde.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.