Alman tur operatörü: Umarım Türk otelleri fiyatları fazla yükseltmez

Alman tur operatörü: Umarım Türk otelleri fiyatları fazla yükseltmez
Almanya pazarının bu yıl erken rezervasyon döneminde çok güçlü bir büyüme gösterdiğini ve ocak ayında rezervasyonların yüzde 50 arttığını belirten Schauinsland Reisen CEO’su Gerard Kassner, ‘Türkiye henüz tam stabil bir destinasyon haline gelmedi, umarım Türk oteller fazla fiyat yükseltmez’ dedi.

 
TurizmGüncel - Berlin
 
İspanya rezervasyonlarında pek çok tur operatörünün ekside olmasına karşın Schauinsland Reisen’in yüzde 20 artıda olduğuna dikkat çeken Gerald Kassner, buna rağmen İspanya’nın geçen yıla nazaran daha düşük bir büyüme göstereceği görüşünde. 



ALMANLAR 5 YILDIZLI TÜRK OTELLERİNİ ÖZLEDİ’
 
Türkiye rezervasyonlarının fiyat mı yoksa müşterinin gerçekten Türkiye’ye gitmek istemesi tarafından mı belirlendiği şeklindeki sorumuza ise Kassner, ‘Bana soracak olursanız şu anda Türkiye’ye dönük talep bu ikisinin karşımı. Türkiye’de fiyatlar yüksek değil, hatta bir miktar düşük. Öte taraftan insanlar Türkiye’ye gitmek de istiyor. İnsanların Türkiye’nin 5 yıldızlı otellerindeki kaliteli servisi özledi. Ama bir yandan da Türkiye belli oranda Almanya’da politik bir tartışılma konusu olmaya devam ediyor’ dedi.

TÜRKİYE HEDEFİ 250 BİN TURİST
 
Schauinsland Reisen’in 2018 Türkiye planlamaları ile ilgili de bilgi veren Gerard Kassner, ‘Bu yıl Türkiye’ye 250 bin turist götürmeyi hedefliyoruz. Ancak yine de en yüksek sezonun yüzde 20 gerisindeyiz.’ dedi.

’TÜRKİYE’YE YÜZDE 50 ARTIŞ BEKLİYORUZ’
 
2018 sezonunda Türkiye’nin 2015 rakamlarına ulaşamayacağını savunan Kassner, ‘Ancak elbette 2017’den çok daha iyi olacak. Almanya genelinde kümülatifte yüzde 50’lik bir artış bekliyoruz. Ancak yüksek sezonda Türkiye’deki yatak durumunun ne olacağını görmemiz gerekiyor. Yazın yatak sıkıntısı çekip çekmeyeceğimizi birlikte göreceğiz’ şeklinde konuştu.

UMARIM FİYATLAR FAZLA ARTMAZ’
 
Şu anda Türkiye ile ilgili her şeyin yolunda gittiğini belirten Kassner, ‘Gelecek yıl tabi ki fiyatlar bir miktar artacaktır. Bu artış oranının çok yüksek olmamasını umut ediyorum. Çünkü destinasyon tam olarak stabil duruma gelmedi’ ifadelerini kullandı


Bu Haber 08.03.2018 - 18:04:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.