Alman tur operatörü: Türkiye talebi güçlendi ama fiyatlar daha düşük olacak

Alman tur operatörü: Türkiye talebi güçlendi ama fiyatlar daha düşük olacak
Almanya'nın en hızlı büyüyen tur operatörlerinden Schauinslan Reisen, 2016 sezonunda gelirlerini ve müşteri sayısını sabit tutmayı başarırken, pazar payını arttırma hedefinden vazgeçmiyor. 2016-17 sezonunda Türkiye'de büyüyeceğini açıklayan şirket, fiyatların ise daha ucuz olacağını açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler


Yıllarca hızlı bir büyüme gerçekleştiren ve Almanya'nın en büyük 6. tur operatörü konumuna yükselen aile şirketi Schauinsland Reisen, 2015-16 sezonunda hem müşteri sayısını hem de gelirlerini sabit tutabildiğini açıkladı. Şirket, 1.1 milyar euro gelire ve  1.4 milyon müşteri sayısına ulaştı.

KASSNER: REKABETÇİ VE TÜRBÜLANSLI BİR YILDI

Şirketin sahibi Gerald Kassner, ''Türbülansların yaşandığı böylesine rekabetçi bir senede gelirlerimizi ve müşteri sayımızı sabit tutabildiğimiz için mutluyuz. Rakamlar, bizim pazarın önünde olduğumuzu gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre, Almanya paket tur pazarı bu yıl daralma gösterdi.'' dedi.

Alman iş ve turizm dergisi fvw'de yayınlanan habere göre, Kassner, her ne kadar belirtmese de, Schauinsland Reisen'in karlılığının bu yıl düştüğü belirtiyor. 

EN BÜYÜK KAYBI MISIR VE TÜRKİYE'DE YAŞADI

Destinasyonlar bazında ise Schauinsland'ın Mayorka'da yüzde 20, Kanarya Adaları'nda yüzde 10 artış yakaladığı belirtildi. Bulgaristan ve Yunanistan'a dönük satışlarda da artış kaydeden şirket, en büyük kaybı Mısır ve Türkiye'de yaşadı.

''TÜRKİYE TALEBİ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNDÜ''

Öte taraftan Schauinsland Reisen'in Paket Tur Şefi Andreas Ruttgers, Türkiye'ye dönük talebin güçlü bir şekilde toparlanmaya başladığını ve şu anda geçen yılki verilerin önünde olduğunu ifade ediyor.

2016-17 sezonundan umutlu olduğu belirten gerald Kassner ise, yeni sezonda hem müşteri sayısını hem de gelirlerini artırmayı hedeflediklerini açıkladı ancak beklediği artışlara ilişkin veriler paylaşmadı.



MISIR TOPARLANIYOR

2016-17 kış satışlarına ilişkin de bilgiler veren Kassner, ''Kış satışları iyi gidiyor. Gerek gelirlerde gerekse müşteri sayısında tek haneli artışlar var. Kanarya Adaları, Kıbrıs, Madeira ve Maldivler'e talep yüksek. Mısır ise toparlanıyor.'' bilgisini paylaştı.

TÜRKİYE VE MISIR DAHA UCUZ OLACAK

2016-17 sezonunda Türkiye, Mayorka ve Yunanistan'da büyümeyi hedefleyen Schauinsland Reisen, Mayorka ve Yunanistan fiyatlarının artacağını belirtirken, Mısır ve Türkiye fiyatlarının ise daha ucuz olacağını açıkladı. Schauinsland; Hırvatistan, İspanya, Costa Brava, Costa Dorada ve Malta'yı paket tur destinasyonlarına ekleyecek.



Bu Haber 13.10.2016 - 13:30:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.