Alman tur operatörü DER Touristik yeni yapılanmaya gidiyor

Alman tur operatörü DER Touristik yeni yapılanmaya gidiyor
Almanya'nın en büyük tur operatörlerinden DER Touristik, faaliyetlerini hızlandırmak ve hızlı karar almak amacıyla bünyesindeki tüm şirketleri tek bir uluslararası şirket çatısı altında toplayacak.



TurizmGüncel - Dış Haberler

2015 yılında Kuon'yi atın alarak hızlı bir büyüme sürecine giren DER Touristik, 14 ülkede ve 56 destinasyonda 131 şirket ile faaliyet yürüten kompleks bir bileşen haline gelmişti. 2016 yılında gelirlerini yüzde 16.5 oranında arttırarak 6.3 milyar euroya ulaştıran şirketin bu büyümesi, satın alınan Kuoni'ye bağlı eski şirketlerin konsolidayson ile birlikte gerçekleşmişti.

DAHA İYİ ORGANİZE OLMUŞ ULUSLARARASI BİR ŞİRKET

Şimdi yeni bir adım atmaya hazırlanan DER Tourisk CEO'su Sören Hartmann, şirketi daha iyi organize olmuş bir uluslararsı şirkete dönüştürmeyi hedefliyor. Yeni yapılanmayla birlikte, hala ana şirket REWE'nin bünyesinde bulunan şirketler de yeni yapılanmaya transfer edilecek.

''AVRUPA'NIN LİDER SEYAHAT ŞİRKETİ HALİNE GELDİK''

''Yeni iş alanları ve yapılanmayla birlikte Avrupa'nın lider seyahat şirketi haline geldik'' diyen Sören Hartmann, şimdi ise daha iyi bir yapılanma, yakın işbirliği ve hızlı karar verebilecekleri bir yapılanmaya geçeceklerini kaydetti. Hartmann, yeni yapılanmayla birlikte sayısı 7 milyona ulaşan müşterilerine daha iyi hizmet vereceklerini söyledi.

DER TOURİSTİK ÇATISI ALTINDA 4 BÖLÜM

Gelecekte DER Touristik'in Orta Avrupa, Doğu Avrupa, Kuzey Avrupa ve destinasyon yönetim şirketleri olmak üzere 4 kola ayrılacağı belirtiliyor. Bu kolların içinde en büyüğünün ise, başında Rene Herzog'un bulunacağı ve Almanya, Avusturya, İsviçre'yi kapsayacak olan Orta Avrupa bölümünün olacağı kaydedildi.

Şirketin Almanya'nın Frankfurt ve Köln kentlerindeki iştirakleri ''DER Touristik Almanya'' çatısı altında birleşecek. Bu birleşme ile, şirketin markaları ITS, Jahn Reisen, Travelix, Dertour, Meier’s Weltreisen ve ADAC Reisen tek çatı altına alınmış olacak.

''ZAMANI GELDİ''

Uzun süredir devam eden eski yapının yeni çalışma modeline uymadığını belirten Rene Herzog, ''güçleri birleştirmenin ve kendimizi pazarda konumlamdırmanın zamanı geldi.'' dedi.

Grubun Orta Avrupa'daki diğer tur operatörleri ise, İsviçre'de Kuoni ve Helvatic Tours ile Avusturya'da ITS Billa olarak sıralanıyor. Kuzey Avrupa'da ise yine Kuoni (İngiltere) İskandinavya'da (Novair'i de bünyesinde barındıran) Apollo, Doğu Avrupa'da ise Exim Tours ve Kartago Tours.

78 TANE OTELİ VAR

DER Touristik aynı zamanda 2 bin 100 tanesi Almanya'da olmak üzere toplamda 2 bin 400 tane de satış acentesine sahip. Dahası,  Club Calimera, PrimaSol, lti hotels, Cooee ve Playitas markalarıyla işlettiği 78 tane de oteli var.



Bu Haber 30.03.2017 - 12:33:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.