Alman tur operatörleri Türkiye için ne diyor?

Alman tur operatörleri Türkiye için ne diyor?
Almanya'dan peş peşe gelen Türkiye haberleri sektörde beklentiyi yükseltti. Seyahat pazarı uzmanları, 2018 Türkiye satışlarının geçen yıla kıyasla ikiye katlanmasına rağmen hala 2015 seviyesinin oldukça altında olduğunu beirtirken, tur opertörleri Türkiye'nin net bir geri dönüş yakaladığı görüşünde.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İş ve turizm dergisi fvw'ya konuşan Alman tur operatörleri, 2018'de Türkiye'nin performansının nasıl olacağını değerlendirdi. Yapılan değerlendirmeler, Türkiye'nin bu pazarda net bir geri dönüş yakaladığını gösteriyor.



ÖGER: YÜKSEK ÇİFT HANELİ REZERVASYON ARTIŞI VAR

Thomas Cook'un Almanya ayağı, Türkiye spesiyalisti Öger Tours'un Müdürü Songül Göktaş Rosati, Türkiye satışlarının güçlü seyrettiğini ve yüksek çift haneli rezervasyon artışları olduğunu belirterek şunları söylüyor:

''Türkiye geri dönüşün tadını çıkarıyor. Acente aracılığıyla yaptığımız Türkiye satışları, online rezervasyonlardan yüzde 15 daha yüksek. Bu, seyahat acentesi partnerlerimizin Türkiye'ye yeniden güven duymaya başladığını gösteriyor. Türkiye'deki uygun fiyatlar ve misafirperverlik sayesinde, düzenli müşterilerimizin yanında, pek çok yeni müşteri de Türkiye'ye dönüyor.''

ÖGER, TÜRKİYE KAPASİTESİNİ ATTIRDI

Öger Tours'un Türkiye kapasitesini yüzde 20 arttırmasının ardından Thomas Cook, Düsseldorf, Köln ve Leipzig'den Türkiye'ye 25 bin ek koltuk koydu. Thomas Cook, Türkiye'ye dönük endi kapasitesinde de artışa gitmişti.

DER TOURISTİK: BİZ DE ŞAŞIRDIK

DER Touristik ise Türkiye talebinde net bir toparlanma olduğunu belirtiyor. Şirketin CEO'su Rene Herzog, ''Her zaman Türkiye'ye sadık olduk. Buna rağmen senenin başlangıcından beri Türkiye'ye olan yüksek talep bizi de şaşırttı.'' dedi.

Almanya'da Türkiye tatil talebinin yükselmesi ile birlikte, ülkenin üçüncü büyük tur operatörü DER Touristik de kapasite arttırdı. Şirket, Düsseldorf, Hamburg ve Leipzig'den Antalya2ya yeni ful charter uçaklar koydu.

TUI ANTALYA'YA 100 BİN EK KOLTUK KOYDU

Almanya'nın pazar lideri TUI ise Türkiye satışlarında yüzde 70 artış olduğunu belirterek Antalya'ya 100 bin ek koltuk planladı. Türkiye spesiyalisti Bentour ve FTI da Türkiye talebinin gayet iyi gittiğini açıkladı.

SUNEXPRESS TÜEKİYE KAPASİTESİNİ YÜZDE 20 GENİŞLETTİ

Almanya'da Türkiye pazar lideri olan SunExpress 2018 Türkiye kapasitesini yüzde 20 arttırdı. Şirket, 2017'de yolcu sayısını yüzde 10, gelirlerini is yüzde 19 arttırdığını açıklamıştı.

Azur Air ise Antalya'ya haftanın 7 günü uçuş gerçekleştirecek.

Almanya'da Türkiye satışları geçen yıla kıyasla ikiye katlansa da, seyahat pazarının oyuncuları Türkiye'nin 2015 seviyesinin hala çok altında olduğunu belirtiyor.


Bu Haber 01.03.2018 - 17:30:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ALMANYA BERLİN ITB ONEMLI 02.03.2018 - 01:01

    DEVLETIMIZ VE BAKANLIGIMIZ ELINDEN GELDIGINDE ALMANYA YA OZEN GOSTERMELIDIR, TURIZMI POLITIKADAN AYRI TUTMALIDIR VE ALMANYA BERLIN FUARINA GEREKEN OZENI GOSTERMELIDIR. REKLAMLAR DA OZELLİKLE ALMAN OYUNCULAR SPORCULAR SANATCILAR KULLANILMALIDIR, ANTALYA DA OTELLERI TANITMAKK YERINE ASPENDOS TİYATROSUNU, PERGE ANTİK ŞEHRİ, SİDE ANTİK ŞEHRİ, ALANYA KALESİ MAĞARASINI, SERİK GEBİZ UÇANSU YU, PHASELİS KAŞ KALKAN NOEL BABA YI AKTARMALIYIZ. TURİSTLERİ GEZMEYE TEŞVİK EDİCİ REKLAMLAR PLANLAMALIYIZ. ALMANYA DA TURİZM KANALLARINDA YAYINLARINDA HABERLERINDE YER ALMALIYIZ. OZELLIK YERLI ALMAN ACENTELERIMIZDE ALMAN OPERATORLERINE BASKI YAPSIN REKLAMLARDA TURKIYE ANTALYA ICIN GEREKIYORSA REKLAMLARA DESTEK CIKSINLAR.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.