Alman seyahat devinin 6 aylık cirosu 6.8 milyar euroya ulaştı

Alman seyahat devinin 6 aylık cirosu 6.8 milyar euroya ulaştı
Avrupa'nın en büyük seyahat grubu TUI, 31 Eylül 2017 - 31 Mart 2018 arasındaki 6 ayı kapsayan döneme ait bilançosunu açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Açıklanan ilk yarı bilançosuna göre, TUI'nin kış sezonu zararı yüzde 26 oranında azalarak 158,6 milyon euroya geriledi. Şirketin 6 aylık dönemdeki toplam cirosu ise yüzde 7,2'lik artışla 6 milyar 810 milyon euro (yaklaşık 34.6 milyar TL) olarak gerçekleşti.



THOMSON'DAN TUI'YE DÖNÜŞÜM TAMAMLNDI

Avrupa, Rusya, İrlanda, İngiltere ve İskandinavya dahil hemen tüm pazarlarda güçlü bir ticari performans gösterirken, şirketin İngiltere ayağı Thomson'un TUI olarak yeniden markalanması sürecinin ise başarıyla tamamlandığı ve bu dönüşüm sürecinin 20 milyon euroya mal olduğu kaydedildi.

GENEL REZERVASYONLAR YÜZDE 5 ARTTI

''2018 yaz rezervasyonları çok iyi gidiyor'' denilen bilançoda,  genel olarak rezervasyonlarda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5'lik büyüme sağlandığı belirtilerek, ''İspanya talebi hala güçlü. Yunanistan, Kuzey Afrika ve özellikle Tükiye rezervasyonlarında güçlü bir büyüme kaydedildi. Kıbrıs, Bulgaristan ve Hırvatistan rezervasyonları da benzer şekilde arttı.'' denildi.

TUI'nin bilançosunda öne çıkan noktalar şöyle:

*Kruvaziyer turizmindeki büyük fırsat nedeniyle, grubun bu alandaki şirketi Hapag-Lloyd için 2021'de teslim edilmek üzere yeni bir gemi siparişi verildi.

*Yıl genelinde TUI'nin gelirlerinin yüzde 10 oranında artması öngörülüyor.

*İngiltere'de 2018 yaz tatili talebi yüzde 1 artışla geçen yılki seviyede seyretti.

*Pounddaki değer kaybına rağmen kardaki normalleşme devam ediyor.


Bu Haber 09.05.2018 - 14:34:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.