Alman devlerinden İstanbul müşterilerine ücretsiz iptal hakkı

Alman devlerinden İstanbul müşterilerine ücretsiz iptal hakkı
Alman tur operatörleri, 13’ü yabancı uyruklu olmak üzere 42 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin ise yaralandığı Atatürk Havalimanı saldırısının ardından, müşterilerine ücretsiz iptal ve değişiklik hakkı sunacaklarını açıkladı. Bakan Nabi Avcı'nın ise Almanya sektör temsilcileri ile bugün gerçekleştirmeyi planladığı toplantıyı iptal ettiği öğrenildi.


TurizmGüncel

Atatürk Havalima'nındaki terör saldırısı, Rusya ve İsrail haberleri ile umutlanmaya başlayan sektörü bir kez de vurdu. Saldırı, Türkiye'nin en büyük pazarı Almanya'da da geniş yankı buldu.

Saldırının ardından bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanlığı, İstanbul’da bulunan vatandaşlarına tur operatörleri ile iletişime geçmeleri, kalabalık yerlerden uzak durmaları ve yerel medyayı yakından takip etmeleri yönünde uyarıda bulundu. Açıklamada ayrıca, başka saldırıların da mümkün olduğu belirtildi.

ALMAN DEVLERİNDEN 31 TEMMUZ’A KADAR ÜCRETSİZ İPTAL VE DEĞİŞİM HAKKI

Saldırıyı lanetleyen tur operatörleri TUI, DER Touristik, FTI ve Öger Tours ise, 31 Temmuz’a kadar İstanbul’a dönük rezervasyonu olan müşterilerine ücretsiz değişiklik ve iptal hakkı tanıyacaklarını açıkladı.

Öger Tours Genel Müdürü Songül Göktaş Rosati, Alman iş ve turizm dergisi fvw’ye yaptığı açıklamada, ‘’Alman ve Türk yetkililer ile iletişim halindeyiz. Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın uyarılarını takip ediyoruz ve müşterilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz.’’ şeklinde konuştu.

BENTOUR SÜRE KISITLAMASI OLMADAN İPTAL HAKKI TANIDI

Bentour ise tarih kısıtlaması olmadan İstanbul seyahati satın almış olan tüm müşterilerine ücretsiz iptal hakkı tanıdı. Saldırıya dair açıklamalarda bulunan CEO Deniz Uğur, ‘’Şu anda saldırının etkilerini görmek için çok erken, ama olumsuz sonuçları olacağını görmek zor değil.’’ ifadelerini kullandı.

STUDIOSUS: YEREL PARTNERLERİNİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN

Studiosus yöneticisi Dieter Lohneis ise, saldırının seyahat sektörü üzerinde mutlaka olumsuz etki yaratacağını belirterek turizm sektörüne şu çağrıda bulundu: Sakin olun ve yerel partnerlerinizi desteklemekten vazgeçmeyin.

BAKAN AVCI ALMANYA ZİYARETİNİ İPTAL ETTİ

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın perşembe günü Almanya’da Alman tur operatörleri, hava yolu şirketleri ve seyahat acenteleri ile gerçekleştirmeyi planladığı toplantıyı iptal ettiği öğrenildi.




Bu Haber 30.06.2016 - 11:55:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.