Alman Bakan gerilimin turizme etkilerini değerlendirdi: Kalbim kanıyor

Alman Bakan gerilimin turizme etkilerini değerlendirdi: Kalbim kanıyor
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye ile Almanya arasındaki gerilime dair açıklamalarda bulundu. Gerilimin turizm sektörüne etkilerini de değerlendiren Gabriel, ''Bu durum beni memnun etmiyor. Kalbim kanıyor.'' ifadelerini kullandı.



Turizm Güncel – Dış Haberler

Türkiye ile Almanya arasında son dönemde iyice gerilen ilişkilere dair konuşan Alman Bakan, meselenin özünün 'Türkiye’nin demokrasiden uzaklaşması' olduğunu ifade etti. Alman Stern’e verdiği röportajda oldukça sert ifadeler kullanan Gabriel, ‘’Türkiye’de aralarında 9 Alman vatandaşının da bulunduğu çok sayıda masum insan cezaevlerinde tutuluyor.’’ dedi.

Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesinin ilişkileri nasıl etkileyeceği yönündeki soruya da yanıt veren Gabriel, ‘’Bu durum net bir şekilde Türkiye ve Avrupa arasındaki ilişkilerin sona ermesi anlamına gelir’’ ifadelerini kullandı.

'KALBİM KANIYOR'

İki ülke arasındaki gerilimin turizm üzerindeki etkilerine de değinen Gabriel, ‘’Bakanlığımızın yayınladığı seyahat tavsiyeleri, en çok ülkenin batısındaki otel işletmecilerini ve turizmcileri etkiliyor. Bu kesim Türkiye’deki en Alman dostu kesim. Bu durum beni memnun etmiyor. Kalbim kanıyor" ifadelerini kullandı.




Bu Haber 02.08.2017 - 17:03:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat SAK - GM 03.08.2017 - 02:02

    Ülke menfaatlerini savunmak, en son söylenecek sözü başta söylemek değildir. Avrupa birliği yıllarca Türkiyeyi almayacağını direk söylemedi. Biz neden Avrupa medyasına koz verip halkları karşımıza alırız? Alman halkı okuyan kendi muhakemesini yapan, dışarıda ne olup bittiğini gören, kişisel tavrını ortaya koyan bir millettir genelinde. Biz yıllarca onlarda olmayan sıcakkanlılığımızı, güleryüzümüzü, misafirperverliğimizi, bozulmayan kültürümüzü, çağdaşlığımızı, çalışkanlığımızı göstererek kendimize hayran bıraktık, ve turizmde büyüdük. Bunca emeği şimdi politikacılarımızın yanlış tutumu yüzünden oluşan kötü, barbar ve olumsuz bir imaja bürünerek yok ediyoruz. Dış politika akılcı yapılmalı Eyy Almanya , eyyy Hollanda diye değil. Bizim okumayan %50 insanımızın gözünde ancak kahraman olursunuz belki ama okuyan ve kendini hür ifade eden bir toplumu etkileyemezsiniz. Bir sektörü 3 yılda 6 BAKAN değiştirerek yönetemezsiniz. Ertuğrul Günay dan sonrakileri say deseler çoğumuz duraklarız. Alman Bakan haklı ; tüm çeşitliliği ile 25 senede adım adım zirveye yükselen, döviz girdisi sağlayan, istihdam yaratan ve ödüller alan Türk turizminin şu an içerisinde geldiği durumu görünce içimiz kanıyor...

  • aNTALYA 02.08.2017 - 05:47

    Almanya ne kadar terörist varsa Almanyaya kabul etti..Ajanlara masum diyor..Suriye sınırımıza silah yığıyor..Utanmadan demokrasi diyor..Bunlardan turist bekleyen arkadaşlar,bunlar 15 temmuz da ülkemize göz dikti,,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.