Alman acentelerden Mısır rahatsızlığı: Seyahat uyarılarında çifte standart var

Alman acentelerden Mısır rahatsızlığı: Seyahat uyarılarında çifte standart var
Geçtiğimiz şubat ayında Almanya’nın, Mısır’ın turistik bölgelerine yaptığı ve bu ülkeye giden turistlerin tur operatörleri tarafından tahliye edilmesine neden olan seyahat uyarısı, sektörde büyük rahatsızlık yarattı.


TurizmGüncel

Mısır’ın Sina Yarımadası’nda bulunan Şarm El Şeyh dahil tüm bölgelerine seyahat uyarısı yapan Berlin seyahat otoriteleri, halihazırda bu ülkede bulunan yüzlerce tatilcinin tekrar evlerine dönmelerine neden olmuştu. Alman tur operatörleri ise, Bu ülkeye olan operasyonlarını nisan sonuna kadar askıya almıştı.

Söz konusu seyahat uyarınsın resmi bir uyarı olmadığını ve belirsizlikler içerdiğini iddia eden Alman tur operatörleri, kendilerine yolcularını tahliye etmekten başka seçenek bırakılmadığını belirtiyorlar. Yapılan seyahat uyarısının sadece bir uyarı olduğunu ancak kendilerinin bölgedeki yolcuları tahliye etmeye zorlandığını belirten tur operatörleri, durumdan son derece rahatsızlar.

Der Tourşstşk Köln Müdürü Sören Hartmann, “Eğer Mısır’daki durum yolcuları tahliye edecek kadar ciddi ise, o zaman ona göre bir seyahat uyarısı yapılmalı” derken, FTI CEO’su Dietmar Gunz ise, “Bazen Dışişleri Bakanlığı’nın çifte standart uyguladığı izlenimine kapılıyorum. Şarm El Şeyh için neden seyahat uyarısı yapıldığını hala anlayabilmiş değilim” değerlendirmesini yaptı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ise seyahat uyarısı ile ilgili olarak kararını savunarak,”Daha güçlü bir seyahat uyarısı yapmak için elinizde daha kesin bilgiler olması gerekir” dedi.  

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Mısır’a yönelik seyahat uyarısı, Mısır Turizm Bakanı Hisham Zaazou tarafından da eleştirildi. Mısır’a yönelik seyahat uyarısı yapmadan önce Alman makamlarının kendileri ile iletişime geçmediğini belirten Hisham Zaazou, bir ülkenin başka bir ülkeye dönük seyahat uyarısı yapmadan önce, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün konu ile ilgili direktiflerini göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.  Zaazou, “Örneğin İngiltere Dışişleri Bakanlığı Mısır’a bir heyet göndererek bölgede güvenlik sorunu olup olmadığını araştırıyor” dedi.  

Avrupa Birliği’nin iki önemli ülkesi olan İngiltere ve Almanya’da, Mısır’a yönelik farklı seyahat uyarıları söz konusu. Örneğin TUI ve Thomas Cook İngiltere’den Mısır’a operasyon düzenlemeye devam ederken, Almanya’dan operasyon yapamıyor. İki şirketin yetkilileri, bu durumu müşterilerine anlatmakta zorlandıklarını belirtiyorlar. 

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) ise, Avrupa genelinde alınacak seyahat uyarılarında bir koordinasyon sağlanmasını istiyor. Bu konuda Avusturya’nın uyguladığı 6 aşamalı seyahat uyarı sisteminin model alınabileceği belirtilen DRV açıklamasında, “Ancak Almanya Dışişleri Bakanlığı şu anda uygulanmakta olan sistemden memnun olduğunu belirtiyor” denildi.
 


Bu Haber 07.04.2014 - 11:54:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.