Alanyalı turizmciler Ukrayna pazarının nabzını tuttu: Bu yıl işler zor

Alanyalı turizmciler Ukrayna pazarının nabzını tuttu: Bu yıl işler zor
Alanya Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, ekonomik kriz mücadelesi veren Ukrayna'nın turizm pazarı yansımalarını aktardı.


Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkan Yardımcısı ve Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, 25-27 Mart tarihleri arasında 21’incisi düzenlenen turizm fuarı UITT’de yaptığı temasları ve gözlemlerini aktardı. Ukrayna'nın başkenti Kiev'den bildiren Dahaoğlu, şunları kaydetti:

“BAKANLIK’TAN 450 METREKARE STANT”

Bu sene yoğun gibi gözükse de aslında fuar alanı geçmiş yıllara göre iyice küçülmüş. Bakanlığımız ise 450 metrekare stant ile göz doldurmaya devam ediyor. Alanya standımız ise en başta info ve promosyon malzemeleri ile diğer fuarlarda olduğu gibi yine çok ilgi çekiyor.

“2014’TE YÜZDE 13 GERİLEME”

Turizm Müşaviri Berat Yıldız ile yapmış olduğumuz görüşmede geçen yılla bu sene arasında ciddi bir devalüasyon yaşandığını, geçen sene 1 USD’nin 8 grivna seviyelerinde olduğunu şu anda ise 1 USD’nin 25 grivna olduğunu, bu durumun da turizmi olumsuz yönde etkilediğini öğrendik. Yıldız, 2014 yılında Türkiye'ye gelen Ukraynalıların yüzde 13 azalarak 650 bin seviyesine gerilediğini, 2015 yılında da en az kayıpla kapatmak için Bakanlık olarak çalışmalarda bulunduklarını ifade etti. Ukraynalı turistin, Kırım alternatifinin ellerinde kalmayışıyla Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyen Yıldız, 45 milyon nüfuslu bu ülkede otellerin fuara önem vermesi gerektiğini, bu ekonominin er ya da geç düzeleceğini vurguladı.

“2015’TE DÜŞÜŞ VAR”

TUI Genel Müdürü Oğuz Ergün ile yaptığımız görüşmede 2014 yılında 55 bin kişiyi Türkiye’ye taşıdıklarını, 2015’i ise 45 bin kişiyle kapatmayı hedefleyerek düşüşü en aza indirgemek için çabaladıklarını söyledi.

“HERKES DİKKATLİ OLSUN”

Anex Tour Genel Müdürü Vural Karasu ise geçen yıl savaştan dolayı pazarda küçülme yaşandığını, 95 bin sayılarına kadar gerilediklerini fakat 2015 yılında bu sayıların üzerinde bir rakam yakalamak istediklerini belirtti. Ukrayna’da 16 uçak sayısıyla tek uçağı olan operatör olduklarını söyleyen Karasu, yolcularının yüzde 40’ının Alanya bölgesini tercih ettiğini vurguladı. Ayrıca Karasu, Ukrayna’nın 1998’den bu yana yaşanan en büyük krizin içinde bulunulduğunu ve herkesin dikkatli olması gerektiğini belirtti.

“UKRAYNA’YA ÖNEM VERİLMİYOR”

Bu sene ayrıca pazara yeni giren Join-Up ve incomingini yapan Peninsula Turizm yetkilileri, Ukrayna'da kriz olmasına rağmen nisandan itibaren uçaklarının başlayacağını ve 2015 yılı için 35 bin yolcu planladıklarını belirttiler. Geçmiş yıllarda büyük stant ile fuara katılan Pegas Tour’un ise bu sene katılmaması gözlerden kaçmadı. Alanya'dan fazla otelcinin fuarda yer almaması ve sadece Azura, Eftalia ve Ütopya otellerinin bulunması bu pazara gereken önemin verilmediğine işaret etti.


Bu Haber 27.03.2015 - 11:34:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • asena 27.03.2015 - 05:40

    Vural bey Tez deyken daha bakımlı, dış görünüşüne daha çok özen gösteren biriydi, Anex e döndükten sonra artık pek de önemsemiyor gibi giyim kuşamını, halbuki biz menilli 3 parça takım elbiseleri kenisine yakıştırıyorduk :)

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.