Alanya Sofya'da tanıtıldı

Alanya Sofya'da tanıtıldı
Alanya Turizm Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, komşu ülke Bulgaristan turizm pazarının nabzını tuttu.


Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen turizm fuarında temaslarda bulunan Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, bu fuarda Alanya’nın ilk kez tanıtıldığını söyleyerek Türkiye standının ise geçen yıla oranla 2 katına çıkarıldığını ve 200 metrekare alanda tanıtım çalışması yapıldığını ifade etti. Bulgaristan pazarının son yıllarda daha fazla önem kazandığına işaret eden Dahaoğlu, 6 milyon nüfusa sahip Bulgaristan’dan 1 milyon 600 bin kişinin geçen sene Türkiye sınırından giriş yaptığını söyledi. Bu ziyaretçilerden 300 bininin 5 gün ve üzerinde konaklama yaptığını vurgulayan Dahaoğlu, şu bilgileri verdi:

“BULGARIA AIR VE CORENDON AIR İLE YÜZDE 10 ARTIŞ”

Fuarın ilk gününde Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cemal Tekkanat, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’yı Türkiye standında ağırladı. Türkiye’deki gelişimeler hakkında bilgi alan Bakan Angelkova, standımızdan oldukça memnun bir şekilde ayrıldı. Büyükelçi Gökçe ve Müşavir Tekkanat ALTAV’ın çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca Müşavir Tekkanat’ın organize ettiği Türkiye standı, görsel sunumlar, sanatsal aktiviteler ve ikramlarla Bulgarların büyük beğenisini kazandı. Türkiye standında Ege Bölgesi’ni olduğu gibi Alanya’yı da ön plana çıkaran Müşavir Tekkanat, önümüzdeki günlerde Bulgar basın mensuplarını tanıtım için Alanya’ya yönlendirecek. Peninsula Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Apollo’nun 2 bin 500, Orient 99’un 7 bin 500 kişiyi, Tez Tur Genel Müdür Yardımcısı Ferhan Yılmaz da 10 bin kişiyi Türkiye’ye getirdiklerini ifade ettiler. Aqua Tur’dan Altay Yüksel ve bu firmanın incoming’ini yapan Deha Tur’dan Selçuk Yüksel de 5 bin kişiyi Türkiye’ye getirdiklerini, 1 Mayıs’ta Corendon Airlines ve Bulgaria Air ile charter uçuş yapacaklarından dolayı yüzde 10 artış hedeflediklerini söylediler. Emerald Tur Operatörü ve incoming hizmetini yapan Sonar Tur Genel Müdürü Ece Yener ile yaptığım görüşmede 26 bin kişiyi Türkiye’ye getirdikleri ve bu rakamın da 4 bin 500 kadarını Antalya’ya taşıdıklarının bilgisini aldım.

“ALANYA TANITIMINA KATKI SAĞLIYORLAR”

3 bin 600 kişiyi Türkiye’ye getiren Astral Holidays-Summer Holidays yetkilileri Antalya ve Alanya’ya otobüs seferleri düzenleyeceklerini belirttiler. Bulgar tatilcilerin mesafe anlamında daha yakın ve ekonomik olmasından dolayı kendi araçlarıyla ve otobüslerle çoğu zaman Ege Bölgesi’ni tercih ettiklerini öğrendim. Bundan dolayı bu bölgeden birçok otel Sofya Turizm Fuarı’na katılım gösteriyor. Antalya kıyılarını yeni keşfetmeye başlayan Bulgarlar aynı zamanda tatil ve eğlence düşkünü olarak dikkat çekiyor. MC Hotel, Club Alantur, Annabella, Litore, Sirius, Club Paradiso, Aydınbey, Eftalia, Aska, Azura Delux isimli Alanya bölgesi otelleri de fuarda stant açarak Alanya tanıtımına önemli katkı sağladılar.


Bu Haber 16.02.2015 - 14:28:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.