Alaçatı Ot Festivali'ne Diyanet İşleri'nden engel

Alaçatı Ot Festivali'ne Diyanet İşleri'nden engel
İzmir Valiliği’nce oluşturulan komisyon, tüzel kişiliği kaldırılan Alaçatı Belediyesi’ne ait taşınmazları geçen yaz Diyanet İşleri Başkanlığı’na devretti. CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Alaçatı Ot Festivali'nin yapıldığı arazinin de müftülüğe geçmesiyle festivalin bu sene orada yapılmasına izin verilmediğini söyledi.

 
Hürriyet gazetesinden Banu Şen'in haberine göre; Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın çıkması, Alaçatı Belediyesi’nin kapatılmasının ardından gündeme gelen Alaçatı Belediyesi’ne ait taşınmazların Diyanet İşleri’ne devredilmesi ‘nde sona gelindi. Tahliye kararı yaza sayılı günler kala 22 dükkana ve el sanatları tezgahlarına tebliğ edildi. CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran Alaçatı Ot Festivali'nin yapıldığı arazinin de müftülüğe geçmesiyle festivalin bu sene orada yapılmasına izin verilmediğini söyledi.
 
Türkiye turizminin gözdesi ve dünyaca ünlü sörf merkezi olan Alaçatı’da, esnaf karara itiraz ederken Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç hurriyet.com.tr’ye konuştu: “Baştan bu yana itiraz ediyoruz. İtirazımız ibadet yerinin olduğu yerle ilgili değil. Orası konusunda ısrar etmiyoruz. Ancak bu mülkiyetler Alaçatı Belediyesi’ne aitti. Alaçatı Belediyesi Bütünşehir Yasası ile kapatılınca doğal olarak Çeşme Belediyesi’ne geçmesi gerekirdi. İtirazımız buna. Özel İdare’nin değildi. Hukuki mücadelemiz devam ediyor. İtirazlarımız geçerli. Ama hukuğu beklemeden tebligat gönderdiler. Verdikleri ek süre de bitti. Kaymakamlık talimatıyla tahliye gerçekleştirilecek diye düşünüyorum. Burada Çeşmeli kadınların 80 civarı tezgahı ile 22 dükkanın boşaltılması söz konusu. Yaklaşık 140 kişi mağdur olacak.”
 
 
 
 
 
 


Bu Haber 07.03.2015 - 09:32:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.