Adrasanlı otelciler, 25 yıllık yanlışı düzeltmenin mücadelesini veriyor

Adrasanlı otelciler, 25 yıllık yanlışı düzeltmenin mücadelesini veriyor
Adrasan’da yangın sadece ormanın ve otellerin yanmasından ibaret değil. Adrasan’da mülk sahibi otelciler 25 yıldır 1991 yılında yaşadıkları bir yanlışlığı düzeltmenin mücadelesini veriyorlar

 
Adrasan’da önünden yol geçen ve yolu açık olan, arkasındaki yolunda açık olduğu üç otelin kül olmasına vatandaş tepkili. Bu otellere müdahelede çok gecikildiği ve bunca ihmalin akla başka şeyler getirdiği konusu yörede konuşuluyor. Rüzgarın o saatte yön değiştireceği ve güney batı’dan her gün o saate rüzgar çıktığı yörede herkesin bildiği bir gerçek. Vatandaş yetkililere söyledik ama sesimizi duyuramadık diyor ve ekliyor, itfaiye teşkilatı bunu nasıl bilmez?

 
Adrasan’da kanun gereği 1988 yılında çizilen kıyı kenar çizgisi, geçerli hiçbir nedene dayandırılmadan üç yıl gibi çok kısa bir süre sonra değiştirildi. Bu değişiklikle koyun neredeyse ortasından geçirilen yeni kıyı kenar çizgisi, bir koruma değil, kontrolsüz alan ve mağduriyet yarattı. Halk, 12 günde yapılan bu orantısız idari işlemin 23 yıldır değiştirilemediğinden şikayetçi.
Adrasanlılar idarenin bu adaletsiz hukukuna karşı, mahkemece tescillenmiş tapularıyla adeta çaresizlik içerisindeler.
 
1988 yılında gene idarece yapılan ilk kıyı kenar çizgisi uygulaması üniversitelerce de yapılan bir çalışma ile rapora konu olmuş ve uygun olduğu ifade edilmiştir.
 
Adrasanlı rahatsız ve bugün kendi mülkünün yabancısı ve buraların peşkeş çekilmesi kaygısını taşıyor.

Kamu binaları korundu, vatandaşın mülkü yandı

Adrasan’da hemen herkesin dile getirdiği bir iddia çok çarpıcı: Kabaca on kadar arazözün, etrafı boş olan ve yangından etkilenmeyen Akdeniz Üniversite’si uygulama otelinin çevresinde hazır bekletildiği ve bir sıçrama olursa müdahale edilmesi için boş durduğu ve yanan oteller, yan yana bir bir, zincir şeklinde yanarken, 500 metre ilerideki bu yanan otellere bekleyen arazözlerce müdahale edilmediğini vatandaş bağıra bağıra dile getiriyor.

 
Adrasanlı, bir yeri en iyi oranın halkının yaşatacağı ve koruyacağı düşüncesiyle, kendi ihmalleri olmayan ve bir tülü söndürülemeyen yangın sonrası oluşan zararlarının giderilmesi ve kıyı kenar çizgisinin hakkaniyetli bir şekilde yeniden tespitini istiyor.
 

SABOTAJ İHTİMALİ YÜKSEK
 
Bu arada Adrasan yangını ile ilgili Hürriyet’e konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.  Hüsamettin Çetinkaya, yangının piknikçiler tarafından çıkarılma ihtimalinin çok düşük olduğunu kaydetti. Motosikletli şahıslarla ilgili ihbarların kendilerine de ulaştığını belirten Çetinkaya, “Ben bizzat orada nöbet tutan personelimiz ve yangına ilk müdahaleyi yapan ekiple konuştum. Arkadaşlarımız orada piknikçilerin yangın çıkarma ihtimalinin olmadığını söyledi. Zaten çevre sakinleri de yangın başlangıcından hemen önce bölgeden hızla ayrılan iki motosikletli şahıs görmüş. Bence de bu iddia üzerinde yoğunlaşılmalı” diye konuştu.
 


Bu Haber 02.07.2014 - 10:23:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.