Acentelerin turist başına aldıkları komisyon 3 kat arttı

Acentelerin turist başına aldıkları komisyon 3 kat arttı
İstanbul'daki alışveriş merkezlerinde turist harcamalarının cirodaki payı artarken, acentelerin turist başına aldıkları komisyonun da 3 kat arttığı belirtiliyor. Sayıları her geçen gün artan alışveriş merkezlerinin (AVM) can simidi turistler oldu.


Milliyet gazetesinde Eylem Türk imzalı habere göre, AVM’lerde turistlerin cirodaki payı yüzde 12 ile yüzde 20 arasında değişirken seyahat acentelerinin turist başına aldıkları hanutun da 1.5 dolardan 4.5 dolara yükseldiği belirtiliyor.

Güngören’de kurulu Kale Outlet Alışveriş Merkezi ile sektörde hizmet veren 3S Kale Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Mevlüt Alp Gürün, geçen yıl 7.8 milyon ziyaretçi aldıklarını söyleyerek, “Bu yıl 8 milyonu geçmeyi hedefliyoruz. Geçen yıl 160 bin yabancı ziyaretçimiz vardı. Bu yıl ilk 4 ayda 50 bini bulduk” dedi.
 
Gürün, şöyle devam etti: “Sadece Nevruz döneminde 20 bin yabancı geldi. Nevruz özellikle İranlılar için önemli bir bayram ve tatil dönemi. Yabancı ziyaretçideki artış seyahat acentalarının işine yarıyor. Yabancı turistleri 1.5 dolar hanutla AVM’lere getiren seyahat acenteleri artık kapıyı 4.5 dolardan açıyor. Bazı acentalar öğle yemeği de talep ediyor” diye konuştu.
 
Bir yabancı turistin 10 Türk ziyaretçi kadar alışveriş yaptığına dikkat çeken Mevlüt Alp Gürün, “Ayda 1.2 milyon TL ciroya sahip Kale Outlet’te turistlerin alışverişteki payı yüzde 12’yu buldu” dedi. Bu yıl ziyaretçi sayısında yüzde 20 civarında artış öngördüklerini dile getiren Gürün, şöyle devam etti: “130 markanın olduğu AVM’mizde yeni markalar sırada. Deichmann ve Penti yakında geliyor, 10 marka daha sırada.”
 
 
Düzenledikleri aktivitelerin ziyaretçi sayısını artırmada etkili olduğunu belirten Mevlüt Alp Gürün, şöyle konuştu: “Her hafta salı günü kadın ziyaretçilerimiz AVM’de Sabah sporu yapıyor. Kilo veriyorlar ve 1 haftada en çok kiloyu veren iki kişiye çeyrek altın hediye ediyoruz. Haftada 7 kilo veren oldu. 3 aydır devam ediyor kampanyamız. Kilo verdirdiğimiz sürece de devam edeceğiz.”
 




Bu Haber 08.05.2015 - 10:54:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.