Acenteden, 11 kişinin öldüğü tur otobüsü kazasına ilişkin açıklama

Acenteden, 11 kişinin öldüğü tur otobüsü kazasına ilişkin açıklama
Ankara'dan aldığı yolcuları kar tatili için Bursa'ya götürürken Eskişehir'de kaza yapan tur otobüsüne ilişkin olarak Kartallar Seyahat Acentasından açıklama yapıldı.


11 kişinin hayatını kaybettiği 44 kişinin de yaralandığı Eskişehir'deki tur otobüsü kazasına ilişkin olarak Kartallar Seyahat Acentesinin sahibi Mithat Aydoğan tarafından bir açıklama yapıldı.



Kaza sabahı 06.30'dan itibaren Eskişehir'de olduğunu belirten Mithat Aydoğan, ''Tarifi imkansız acılar içindeyim. canlarımızı kaybettik, yaralılarımız var.'' dedi.

''KÖPEK KARARTISI''

Tecrübeli kişilerle kaza yerinde birkaç kez incelemede bulunduğunu kaydeden Aydoğan, ''Ankara'dan gece 23.59'da hareket eden aracımızı Sivrihisar'a kadar birinci kaptan Erkan Aydoğan kullanıyor. Sivrihisar'dan sonra ikinci kaptan Muhsin Özer aracı teslim alıyor. Yaklaşık 1 saat sonra Eskişehir-Bursa istikameti 5.km civarı araç sağ şeritte 70 km hızla seyir halinde ilerlerken, kaptanın ifadesine göre, önüne çıkan köpek karartısından dolayı aracı sağa doğru çekiyor. Emniyet şeridinde cüruf malzemeler mevcut olduğundan sağ emniyet şeridinin bittiği notadaki çamura saplanıp araç hakimiyetini kaybediyor, ve 30 metre ilerdeki büyük çınar ağacına çarpıp duruyor.'' ifadelerini kullandı.

Bunların sadece kendi gözlemleri olduğunu ifade eden Aydoğan, ''hiç bir şey kaybettiğimiz canlarımızı geri getirmeyecek.'' dedi.

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Öte taraftan kazanın ardından aracın şoförü Muhsiz Özer tutuklandı. Diğer şoför Erkan Aydoğan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, turların şubat ayına kadar askıya alındığı duyuruldu.




Bu Haber 23.01.2018 - 10:26:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.