ABD uçuşlarında elektronik yasağı kalktı, İngiltere ne olacak?

ABD uçuşlarında elektronik yasağı kalktı, İngiltere ne olacak?
ABD seferlerine getirilen kabinde elektronik yasağı bugün itibarıyla kalktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, İngiltere'nin de ABD'yi takip etmesi gerektiğini belirtti.


Havalimanında basın mensupları ile bir araya gelen İlker Aycı, ABD uçuşlarına getirilen kabinde elektronik eşya bulundurma yasağının kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hayatın akışına engel olan kararların ve yasakların yaşama şansının olmadığını kaydeden Aycı, ''Yasağın kalkması için tüm kurumlar destek oldu. Bakanlığımız hızlı bir şekilde yeni çıkan tomografi, scanner cihazlarını buraya getirerek önemli adım attı.'' dedi.

İNGİLTERE UÇUŞLARINDA YASAK DEVAM EDİYOR

Toplantıda sorulan ''İngiltere uçuşlarında da yasak kalkacak mı?'' şeklindeki soruya Aycı, ''Bu yasağın kaynağı olan ABD yapılan çalışmaları olumlu görüp yasağı kaldırıyorsa, diğer ülkelerin de onu izlemesi gerekir. Her ülkenin egemenlik hakları vardır. Biz de girişimlerimize ve çalışmalarımıza devam ederiz. Her engeli birlikte aşmak için mücadelemizi sürdürürüz. Yolcularımıza bunu hissettirmemek için gereken her tedbiri alırız. Hangi uygulama varsa getiririz. Her şey yolcularımızın memnuniyeti ve mutluluğu için. Her şey şirketimizin daha başarılı olabilmesi için. Umarım İngiltere'de de bunu en aklı selim şekilde değerlendirirler. Onlar da kararlarını en iyi şekilde verirler.” dedi.

SIRADA SAUDIA VE EMIRATES VAR

Kabinde elektronik yasağının kaldırılması için başka hava yolları için de THY'ninkine benzer bir süreç işliyor. Habertürk'te yer alan habere göre, ABD'nin getirdiği güvenlik kriterlerini karşılayan Suudi Arabistan Hava Yolları (Saudia) ve Dubai merkezli Emirates için de yasağın kalkması bekleniyor.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Etihad ise, yasağın kaldırıldığını birkaç gün önce duyurmuştu.



Bu Haber 05.07.2017 - 09:35:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.