ABD uçak kabinlerinde elektronik yasağını tamamen kaldırdı

ABD uçak kabinlerinde elektronik yasağını tamamen kaldırdı
Washington'ın bazı ülkelerden ABD'ye giden uçaklarda uygulanan elektronik alet yasağı sona erdi.



Hürriyet'te yer alan habere göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'nın yasak uygulamasından çıkarılan son havalimanı olduğunu belirtti.

ABD, mart ayında Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki 10 havalimanından yapılan uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik cihazların kabine alınmasını yasaklamış, kararın gerekçesi olarak kabine alınan elektronik cihazlara bomba yerleştirilmiş olabileceği gösterilmişti.

YASAĞIN KALKTIĞI HAVA YOLU ŞİRKETLERİ

Donald Trump'ın verdiği tartışmaları karar yaklaşık 4 ay sonra kalktı. Yasaktan etkilenen hava yolu şirketleri şunlar:

Emirates, Etihad, Katar Hava Yolları, Türk Hava Yolları, Suudi Arabistan Hava Yolları, Ürdün Kraliyet Hava Yolları, Kuveyt Hava Yolları, Mısır Hava Yolları Fas Kraliyet Hava Yolları.

YENİ ÖNLEMLER

Müslüman çoğunluğa sahip İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen vatandaşlarına yönelik bir giriş yasağı ABD'deki birçok mahkemenin yasak kapsamına kısıtlamalar getirmiş olmasına rağmen, halen yürürlükte.

ABD bu hafta yürürlüğe girmesi planlanan yeni havacılık güvenlik önlemlerini açıklığa kavuşturmasını isteyen hava yollarına, revize edilmiş talimatlarını gönderdi.

Yeni önlemler, yabancı havalimanlarında yolcuların daha etkin güvenlik taramasından geçirilmesi, uçakların çevresinde ve yolcu alanlarında arttırılmış güvenlik protokolleri ve eğitimli köpeklerle denetlemeyi de kapsıyor.

THY'nin İstanbul Atatürk havalimanı çıkışlı direkt ABD uçuşlarına uygulanan elektronik cihaz yasağı 5 Temmuz'da kaldırılmıştı.


Bu Haber 21.07.2017 - 10:59:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.