ABD, turizm stratejisini açıkladı; işte hedefler ve planlar

ABD, turizm stratejisini açıkladı; işte hedefler ve planlar
Son Vouchercloud ABD Seyahat ve Turizm raporu açıklandı. Raporda Amerika’nın küresel turizm pazarında daha rekabetçi bir hale getirilmesine yönelik başkan Obama’nın Ulusal Seyahat ve Turizm stratejisi yer aldı.

 
Erman Balak - TurizmGüncel

Rapora göre, 2000- 2010 yılları arasında 8 milyondan fazla turisti ağırlayan ABD bu zaman diliminde dünya seyahat gelirlerinin yüzde 11’ine sahip oldu. Bu oranın bir önceki 10 yılda yüzde 17 olması ABD’nin son 10 yıllık turizm gelirinde yüzde 6’lık bir düşüş olduğu anlamına geliyor.
            
Raporda yer alan başka bir ayrıntı ise ABD’nin Güney Amerika, Doğu Avrupa ve Asya gibi gelişmekte olan pazarlardan turist çekememesi. Uzmanlar bu başarısızlığı yeteri kadar promosyon kampanyalarının düzenlenmemesine ve daha önce bir çok gelişmiş ülke tarafından çıkartılan Ulusal Seyahat Teşvik Yasası’nın ABD’de ancak 2012’de çıkarılabilmesine bağlıyor.
            
Raporda, belirlenen hedefin 2001 yılına kadar 100 milyon uluslar arası turist çekmek  olduğu ve bu hedefe ulaşmak için belirlenen stratejinin 5 alana odaklandığı belirtiliyor. Söz konusu 5 strateji raporda şöyle sıralanıyor:
 
1) Düzenlenecek promosyon kampanyalarında ABD’nin tüm teknolojik altyapısının koordineli bir şekilde kullanılması ve hazırlanan projelerin sponsorluklarla desteklenmesi
 
2) ABD’ye yapılan seyahat deneyimini geliştirmek amacıyla vize sürecinin iyileştirilmesi ve benzeri önlemlerin alınması
 
3) Turizm iş gücünün eğitim ve gelişimini hızlandırmak ve bu yolla genel ziyaretçi deneyimini arttırmak       
 
4) Devlet kurumları arasında daha iyi bir koordinasyon geliştirmek amacıyla ticaret bölümünde ve ulusal bir seyahat ve turizm ofisinin kurulması
 
5) Seyahat davranışları ve kullanım alışkanlıkları hakkında en iyi veri toplayan ölçme ve geliştirme araçlarını edinmek


Bu Haber 13.09.2014 - 16:42:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.