ABD denetimleri arttırıyor, yolcular didik didik aranacak

ABD denetimleri arttırıyor, yolcular didik didik aranacak
ABD'nin havalimanlarında güvenlik taramaları bugünden itibaren sıkılaştırıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

ABD uçuşlarında bugünden itibaren yolcular daha sıkı güvenlik prosedürlerine tabi tutulacak. Hava yolu şirketleri ise, sıkı güvenlik prosedürlerinin uçuşları aksatmasından endişe ediyor.

DAHA ERKEN CHECK-IN

Bazı hava yolu şirketleri yeni güvenlik prosedürleri nedeniyle yolcularını daha erken check-in yapmaya çağırırken, British Airways operasyonların normal şekilde devam edeceğini açıkladı.



UÇUŞ ÖNCESİ YOLCULARLA 'GÖRÜŞME' YAPILABİLİR

ABD yeni prosedürlere uymaları için ülkeye uçan hava yolu şirketlerine 120 gün süre tanıdı. Lufthansa Airways, Austrian Airways, Swiss ve Eurowings gibi hava yolu şirketlerini bünyesinde barındıran Alman Lufthansa Grubu, yolcuların uçuş öncesi kısa bir görüşmeye tabi tutulabileceği uyarısında bulundu.

Air France ise ABD'nin yeni güvenlik prosedürlerini Paris Orly Havalimanı'nda devreye soktuğunu, gelecek hafta ise Charles de Gaulle'da aynı prosedürleri uygulayacağını açıkladı.

YOLCULAR DİDİK DİDİK ARANACAK

ABD'nin yeni güvenlik uygulaması, ABD vatandaşları dahil, 105 ülkedeki 280 havalimanından ABD'ye uçan tüm hava yolu şirketlerinin yolcularını kapsıyor. Uygulama kapsamında, uçağın kendisi dahil tüm yolcular adeta didik didik aranacak, valizleri köpeklerle kontrol edilecek, yolcular elektronik cihazlarla kontrol edilecek.


Bu Haber 26.10.2017 - 13:04:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.