ABD bu sefer de Adana için uyardı: Otellere saldırı olabilir

ABD bu sefer de Adana için uyardı: Otellere saldırı olabilir
ABD'nin Adana Konsolosluğu, kentte bulunan otellere yönelik detaylı ve dikkate değer potansiyel terör tehditleri gözlemlediğini duyurdu.


Adana'da bulunan otellerin müşterisi olma konusunda vatandaşlarına dikkatli olmaları uyarısında bulunan ABD Adana Konsolosluğu, vatandaşlarının ülkenin güneyine seyahat etmekten kaçınmasını, Türkiye'ye ve Türkiye içindeki bölgelere seyahatlerini ise dikkatlice değerlendirmelerini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi’nin (OSAC) internet sitesinde yayınlanan açıklamada, ''Bakanlık, devam eden OHAL’in ve Ankara, İstanbul, Gaziantep ile güneydoğu Türkiye’nin genelindeki terör olaylarının etkilerini gözlemlemeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Yabancı turistlerin Türkiye’deki terör saldırılarında özellikle hedef alındığını ifade eden OSAC, 9 Eylül’de dünya genelinde yayınlanan uyarıyı hatırlatarak, teröristlerin Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa genelinde büyük spor olaylarını, restoranları, kafeleri, tiyatroları, pazar yerlerini, havacılık ve ulaşım servislerini ve kamu hedeflerini hedef aldığı belirtildi. Terör örgütlerinin yakın zamanda Batılıları ve ABD vatandaşlarını kaçırma tehdidinde bulunduğunu kaydeden OSAC, tüm vatadaşlarına seyahat planlarını gözden geçirmelerinin önemli olduğu uyarısında bulundu.




Bu Haber 27.09.2016 - 10:01:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.