AB, tüm hava yolu yolcularının verilerini kayıt altına almaya hazırlanıyor

AB, tüm hava yolu yolcularının verilerini kayıt altına almaya hazırlanıyor
BBC Türkçe'nin İngiliz The Guardian'dan aktardığı habere göre, Avrupa’ya giden ve Avrupa’dan dönen tüm yolcuların verileri toplanarak 5 yıla kadar saklanabilecek.


Yayımlanacak olan AB Komisyonu planı, giriş ve çıkış yapan her yolcudan 42 farklı konuda bilgi toplamasını öngörüyor. Toplanan veriler, dijital bir veri tabanında beş yıla kadar saklanabilecek. Gerekli durumlarda polis bu veri tabanına ulaşım sağlayabilecek.

İNSAN HAKLARI İHLALİ 

Bu durumun insan hakları ihlali olduğunu düşünenler ise, Avrupa Adalet Divanı’nın “detaylı koruma kuralları sağlanmadan kişisel bilgilerin geniş kapsamlı olarak toplanamayacağı” yönündeki kararını hatırlatıyor.

Söz konusu planın aslında iki yıl önce Avrupa Parlamentosu’nda yer alan Sivil Haklar Komitesi’nin önüne geldiği ancak engellendiği belirtildi.

CHARLİE HEBDO SALDIRISINDAN SONRA KARAR VERİLDİ

İç işleri bakanlarının, Paris’teki ‘Je Suis Charlie’ yürüyüşüne katıldıkları gün yabancı cihatçıların Avrupa’ya geri dönmesine yönelik bu terörle mücadele planına öncelik vermeye karar verdiklerini belirtiliyor. Bakanların yaptıkları ortak açıklamada Avrupa yolcu isim kayıt sistemine geçilmesinin acil ve kritik olduğunu ifade ettikleri belirtildi. İki yıl önceki planın revize edilmiş halinde kişilerin bilgilerini korumak amaçlı çok daha sıkı kurallar ve tedbirler hazırlanmış durumda.

ABD, KANADA VE AVUSTRALYA ŞİMDİDİDEN ANLAŞMIŞ

Haberde, AB’nin şimdiden ABD, Kanada ve Avustralya ile yolcu isim kayıtlarını, bu ülkeler ile AB arasındaki uçuşlarda paylaşma konusunda anlaştığı belirtiliyor. Böylece uçması yasak olan kişilerin uçağa alınmayacağı kaydediliyor. Ancak Türkiye de dahil, diğer ülkelerle AB arasında böyle bir anlaşma henüz bulunmuyor.
 


Bu Haber 30.01.2015 - 10:58:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.