AB İlerleme Raporunda bu da var: Sıfırlayın!

AB İlerleme Raporunda bu da var: Sıfırlayın!
AB'nin açıkladığı Türkiye İlerleme Raporunda, rakı ve viski ile ilgili kısım dikkat çekti. Raporda, rakı ile muadili arasındaki vergi farkının sıfırlanmasının istendiği belirtiliyor.


Avrupa Birliği'nin açıkladığı Türkiye İlerleme Raporunda, alkollü içkilerin vergilendirilmesi ile ilgili bir bölümünde bulunduğu belirtildi.



Hürriyet'te yer alan habere göre, raporda alkollü içkilerin vergilendirilmesi ile ilgili de eylem beklendiği belirtildi. Raporda, '“Rakı ve muadili içkiler arasındaki vergi farkı arttı. Bu durum 2009 yılında açıklanan ve vergi farkını 2018 yılı itibariyle tamamen sıfırlamayı hedefleyen eylem planıyla çelişiyor. Ayrımcı vergilendirmeler bu yıl tamamıyla kaldırılmalı” denildi.

Raporda özetle, “Alkollü içeceklerde ise rakıyla diğer ithal içkiler arasındaki vergilendirme farklılıkları artırıldı. Sonuç olarak rakı ve muadili içkiler arasındaki vergi farkı arttı. Bu durum 2009 yılında açıklanan ve rakıyla muadilleri arasındaki vergi farkını 2018 yılı itibariyle tamamen sıfırlamayı hedefleyen eylem planıyla çelişiyor. 2009 yılı eylem planına bağlı olarak, alkollü içkiler ve tütündeki ayrımcı vergilendirmeler bu yıl tamamiyle kaldırılmalı” denildi.

2018 yılı başında yapılan vergi artışlarıyla, rakıdan alınan ÖTV 171 liraya çıkarılırken, viski türlerinde ise bu oran 197 TL düzeyinde bulunuyor.




Bu Haber 19.04.2018 - 10:29:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Adem 21.04.2018 - 10:48

    Yok artık kendi ic vergi işlerine de AB ne hakla katılabiliyor arkadaş?.

  • Mustafa Hatipoglu 20.04.2018 - 06:04

    Sayın Hükümetimiz rakının ÖTV sini de 197 liraya çıkarark AB ye hemen uyum sağlayacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.