94 yıldır yürürlükte olan hafta tatili kaldırıldı

94 yıldır yürürlükte olan hafta tatili kaldırıldı
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile, çalışma yaşamını etkileyecek değişiklikler yapıldı. Değişikliklerden biri de, hafta tatilinin kaldırılması oldu.



Hükümetin yeni çıkardığı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu ile 1924 yılından bu yana hayatımızda olan ve haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılan Hafta Tatili Hakkındaki Kanun yürürlükten kaldırıldı.

Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısına göre, hafta tatilinin kaldırılmasına gerekçe olarak, özellikle sanayi işletmelerinin her yıl hafta tatili günlerinde çalışabilmek için belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı almalarının işletme sahiplerine ek yük getirmesi gösterildi. Yeni düzenleme ile işyerleri açısından artık hafta sonu çalışma kolaylaşmış olacak. Ancak, yürürlükten kalkan yasa, aynı zamanda işçilerin haftada 6 günden fazla çalışmasını da yasaklıyordu.

Başta hafta tatilinin kaldırılması olmak üzere çalışma yaşamına yeni düzenlemeler getiren değişiklikleri okumak için TIKLAYINIZ>>> 


Bu Haber 21.06.2017 - 09:28:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.