7. Türkiye Sommelier Yarışması Sonuçlandı

7. Türkiye Sommelier Yarışması Sonuçlandı
Sommelier’liğin gastronomi ve turizm sektöründeki önemini vurgulamanın yanı sıra; genç yetenekleri keşfetmek ve desteklemek amacıyla 30 yaş altı sektör çalışanlarına yönelik düzenlenen 7. Türkiye Sommelier Yarışması, International Wine and Spirits Academy’de (IWSA) gerçekleşti.  


7. Türkiye Sommelier Yarışması Gastronomi ve Turizm sektöründe sommelier’liğin önemini vurgulamak ve mesleği daha yakından tanıtmak için Chaine des Rotisseurs ve Türkiye Sommelier Derneği birlikte organize ediyor. Bu sene yedincisi gerçekleşen yarışmanın kazanını La Petite Maison Restaurant’tan Nebile Kaya oldu. Kaya, Türkiye’yi temsil etmek üzere Chaine des Rotisseurs’ün bu yıl Avusturalya’da organize ettiği uluslararası sommelier yarışmasına katılmaya hak kazandı.
 
Sommelier’lerin hem teorik bilgisinin hem de servis yeteneklerinin sınandığı yarışmanın ikicisi Ulus 29 Restaurant’tan Alp Açık , üçüncüsü ise Shangri La Hotel’den Muhittin Gökırmak oldu.
 
International Wine and Spirits Academy (IWSA) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve aynı gün içerisinde tamamlanan yarışma, sabah erken saatlerde yapılan yazılı sınav ile başladı. Sınavı geçen finalistler öğleden sonra, oluşturulan küçük mizansenlerde servis yeteneklerini ve şarap bilgilerini sergilediler.  Yarışmadan bir gün önce de yarışmacılar 2008 Avrupa Sommelier Yarışması’nı kazanan ve halen Fat Duck Head Sommelier görevini yürüten İsa Bal ile bir eğitim günü geçirdiler.
 
İlk üçe giren sommelier’leri yarışmanın destekçisi IWSA, ADCO, Paşabahçe, St. Pellegrino firmaları tarafından verilen çeşitli hediyeler ödüllendirirken; 7. Türkiye Sommelier Yarışması birincisi ve ikincisi ADCO’nun desteğiyle  Avrupa’da bir şarap üreticisini de ziyaret edecekler
 



Bu Haber 22.05.2015 - 11:38:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.