5 bin öğrencinin okulunu yıkıp yerine otel, rezidans, AVM yapacak

5 bin öğrencinin okulunu yıkıp yerine otel, rezidans, AVM yapacak
Haydarpaşa Hotel ve Double Tree By Hilton - Moda'yı bünyesinde bulunduran Taşyapı'nın Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin binalarını yıkarak yerine otel, gökdelen, rezidans ve AVM yapacağı belirtiliyor. 5 bin öğrencinin eğitim gördüğü 57 yıllık okulun öğrencileri, velileri ve eğitimcileri projeye karşı çıkıyor.


TurizmGüncel

Son birkaç gündür Taşyapı'nın Şişli'de başlayacağı proje alanında hareketlilik yaşanıyor. Sık sık yürüyüş ve basın açıklaması yapan Şişli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve velileri, okulun yıkılarak yerine otel, AVM, rezidans yapılmasına karşı çıkıyor.



Bugün yine okul önünde bir araya gelen öğrenci velileri, yetkililerin harekete geçerek okula sahip çıkmasını istedi. Veliler tarafından yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

(...)

Sizlerden geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın şu anki mevcut durumda okullarını değiştirmeden eğitim ve öğretimlerine devam etmelerini sağlamanızı talep ediyoruz.

Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi gibi hacim ve nüfus olarak ülkemizin ve Avrupa'nın en büyük, prestij anlamında ise dünyanın tanıdığı, ülkemizi uluslararası alanda temsil eden, her yıl dünyanın çok sayıda ülkesinden ziyaretçisi olan böyle bir okulun başka bir yere taşınması veya barakalarda eğitim görmesi mümkün olmamakla beraber, ülkemizin prestiji açısından da uygun değildir. Veliler olarak, Şişli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde inşaat firmasının (TAŞYAPI) bizlere ve bakanlığa verdiği sözü en kısa sürede yerine getirmesini talep ediyoruz. İlgili firmanın okul binalarını yapmadan kendi rezidansını yapmasını kesinlikle kabul etmiyoruz.

(...)



Taşyapı'nın projesinde 470 daireli rezidans, kat sayısı 32 ile 37 arasında değişen 4 tane gökdelen, 240 odalı bir otel ve AVM'nin yanında başka bazı ünitelerin de bulunduğu belirtiliyor.

PROJEYE KARŞI ÇIKILMASININ BAŞKA NEDENLERİ DE VAR

T24 haber sitesinde Aralık 2016 tarihinde yayınlanan Ali Aslangül imzalı bir haberde, projeye karşı çıkılmasının diğer nedenleri olarak şunlar sıralanıyor:

Proje hakkındaki şikâyetler neler?

– Projenin tamamlanmasıyla bölgede 20 bin kişilik ek bir nüfus yükü oluşacak.

– 220 bin kişinin günlük su tüketimi ortalama 4 milyon 350 bin litre. Şişli’nin  altyapısında ciddi sıkıntılar meydana gelecek.

– Adalet Sarayı, hastaneler, kongre merkezi gibi insan ve araç yoğunluğunun olduğu bir alanda, büyük bir trafik yükü yaratacak.

– Trafik sorunu İstanbul genelini etkileyecek kadar büyük olacak.

– Özellikle Boğaz’dan görünen İstanbul silueti bozulacak.





Bu Haber 17.10.2017 - 14:07:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.