40 bin Avustralyalı Türkiye'ye geliyor

40 bin Avustralyalı Türkiye'ye geliyor
Bu yıl, hem Türkiye - Avustralya ilişkilerinin 100. yılı, hem de Anzak anmaları dolayısı ile 40 bin Avustralyalının Türkiye'ye geleceği belirtildi.


Avustralya'nın Ankara büyükelçisi James Larsen, Anzak Günü nedeniyle Türkiye'ye gelmek için başvuran Avustralya vatandaşı sayısının 40 bini bulduğunu açıkladı. Hürriyet'ten Zeynep Bilgehan'ın haberine göre, iki ülke arasındaki ilişkilerin 100. yılı vesilesiyle, 2015 yılı boyunca 'Türkiye'de Avustralya Yılı' başlığı altında bir dizi etkinlik de gerçekleştirilecek.

NELER OLACAK?

‘Türkiye’de Avustralya Yılı’nın öne çıkan etkinlikleri arasında şunlar var: Tasarımcı Joost’un Şişhane Park’ta kuracağı sürdürülebilir restoran projesi Greenhouse, tiyatro, dans ve sirk gösterilerini birleştiren performansıyla Strange Fruit, kıtalararası kısa film festivali Tropfest, İstanbul Film Festivali, Ankara Film Festivali ve SineMardin Film Festivali’nde özel gösterimler, dostluk temalı futbol karşılaşmaları, Avustralyalı sporcuların katılacağı Karadeniz Dağ Bisikleti Şampiyonası, İstanbul Babylon ve Göreme’de yapılacak Avustralya Müzik Festivali.


Bu Haber 21.12.2014 - 09:57:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.