4 tane 5 yıldızlı otel daha geliyor, işte o gruplar ve tesislerin yapılacağı iller

4 tane 5 yıldızlı otel daha geliyor, işte o gruplar ve tesislerin yapılacağı iller
Ekonomi Bakanlığı, haziran ayında yatırım teşvik belgesi verilen işletmelerin listesini yayımladı.



TurizmGüncel

Açıklanan listeye göre, haziran ayında toplam 26 turizm yatırımı için yatırım teşvik belgesi verilirken, bu teşviklerden 3 tanesi 3 yıldızlı, 2 tanesi 4 yıldızlı, 4 tanesi 5 yıldızlı, 2 tanesi butik ve bir tanesi de özel konaklama tesisi belgeli komple yeni otel yatırımlarından oluştu.

HAZİRAN AYINDA 432 MİLYON LİRALIK TEŞVİK

Haziran ayında turizm sektörüne verilen yatırım teşvik belgeleriden iki tanesi renovasyon, 11 tanesi de öğrenci yurdu yatırımı. Bu ayda turizm sektörüne verilen toplam yatırım teşvik tutarı 432 milyon lira olurken, yatırımlarla birlikte hayata geçecek yeni yatak sayısı ise 1923 olarak açıklandı.

4 TANE 5 YILDIZLI OTEL GELİYOR

Haziran ayında yatırım teşviki alan projelerden 4 tanesi 5 yıldızlı otel yatırımlarından oluştu. Söz konusu otelleri yapacak gruplar ile tesislerin özellikleri ise şöyle:

Morbel Tuizm Otelcilik: İstanbul'a 5 yıldızlı ve 240 yataklı bir otel açmak için 36 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Yaşar Turizm: İzmir'e 5 yıldızlı ve 252 yataklı otel açmak için 31 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Serkoç Otel Turizm: Muğla'ya 5 yıldızlı ve 463 yataklı tesis yapmak için 70 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

Masanda Turizm: Muğla'ya 300 yataklı ve 5 yıldızlı otel açmak için 49 milyon 900 bin liralık yatırım teşvik belgesi aldı.


Bu Haber 01.08.2017 - 09:40:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • DİDİM 01.08.2017 - 05:12

    Türkiye nin bütün turizm beldelerine yeni yatırımların gelmesi çok güzel ancak Ege Turizminin parlayan yıldızı kumsalları ve tarihi ile ünlü DİDİM -ALTINKUM a yapılması planlanan ve tahsisten yer almış yatırımcıların hala bir çivi bile çakmaması çok üzücü.Geçmişte tahsşisten yer alan yatırımcılardan sadece bir tanesi tesisini açtı ve 200dönüm üzerine kurulu 640 odalı tesis inanılmaz doluluklarla Didim in gurur kaynağı.Ancak o dönem de DİDİM Bölgesin de tahsisten yer alan büyük yatırımcıların neden tesislerini yapmadıkları ve Didim halkını umutlandırdıkları halde bu tesisleri açmadıkları biz DİDİM liler için üzüntü kaynağı.2 tane havaalanın ortasında kalan ve üzerine titrenilen yolları çift şerit otoban olan her yerine ağaçlar ve çiçeklerle süslenmiş ve hiç bir trafik ve ulaşım sorunu olmayan DİDİM e artık yatırım yapma zamanı gelmiş olmalı.Mevcut iyi 5 yıldızların hepsi dolu gerek türk gerek yabancı misafirlerle hareketli .Bütün Otel yatırımcılarının DİDİM i değerlendirmesini bir turizmci olarak istiyoruz.Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.