3 yıl içinde yıllık karını yüzde 10 arttıracak

3 yıl içinde yıllık karını yüzde 10 arttıracak
TUI'nin önümüzdeki 3 yıl içinde yıllık karını yüzde 10 arttırmayı hedeflediği açıklandı. Grup ayrıca, tui.com'u Türkiye'nin de dahil olduğu yeni pazarlarda kullanıma sokarak daha fazla müşteri ve yüksek büyüme oranları kazanmayı planlıyor.


Turizm Güncel


TUI yöneticileri, daha fazla uzun mesafe tatili, marka otel ve cruise seyahati satışını tek marka çatısı altında bileştirmeyi kar oranlarını yükseltme konusunda anahtar olarak görüyor.

Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI, geçen hafta “Capital Markets Day”de açıkladığı büyüme için yol haritası raporuna göre, önümüzdeki 3 yıl içinde temel faaliyet karını yıllık yüzde 10, gelirlerini ise yıllık yüzde 3 arttırmayı hedefliyor. Planda, finansal hedeflerin dışında, şirketin pazardaki liderliğini genişletmek ve bu konuda özellikle online rakiplerinden hızlı davranabilmek de var.

'GLOBAL ALANDA GÜÇLÜ TUI MARKASI REKABET GÜCÜMÜZÜ ARTTIRACAK'

TUI'nin CEO'larından Fritz Joussen, “TUI” markasını, tüm kaynak pazarlarda tur operatörü ve hava yolu alanlarında temel marka haline getirme planlarına dönük bilgi verdi. TUI CEO'larından Joussen, "Global bir marka ve belirli bir marka kimliği, müşterilerimize ve çalışanlarımıza birçok avantaj sağlayacaktır. TUI markasının global alanda güçlü bir şekilde yer alması, dijital çağda grubumuzun rekabet gücünü arttıracak." dedi.

TUI, sonbaharda Danimarka'ya, ardından da Belçika ve Fransa'ya giriş yapacak. 2017'de ise hedefte İskandinavya ve Birleşik Krallık var.

DAHA FAZLA ONLINE SATIŞ

TUI, online platformda güçlenerek daha fazla müşteri ve yüksek büyüme oranları kazanmayı planlıyor. Bu amaçla tui.com yeni pazarlarda kullanıma sokulacak. Şubat 2015'te tui.com/es ile İspanya'da başlayan süreç, Portekiz, Brezilya ve Türkiye ile devam edecek.

HAVA YOLLARI DA BİRLEŞİYOR

TUI şu anda 140 orta ve uzun mesafe uçağına sahip ve bu uçaklar TUIfly, Thomsonfly, Arkefly, Jetairfly, TUIfly Nordic gibi birçok farklı marka altında çalışıyor. Yeni hedefler arasında tüm bu markaları birleştirmek de var. Hava yollarının yönetimini bir süre önce merkezileştiren grup, tek marka altında toplanmanın bu alanda da işlerin daha kolay yürümesini sağlayacağını düşünüyor.

Grup, büyüme hedefleri içerisine yerleştirdiği daha fazla uzun mesafe satışı gerçekleştirme konusunda da adım atarak filosuna yeni uzun mesafe uçakları katıyor. Grup, 3 yıl içerisinde teslim edilecek 3 tane, daha uzun B787-9 uçağı sipariş etti. Grup CEO'larından Peter Long, TUI'nin hem güncel hem de yeni eklenecek destinasyonlarda, faaliyet yürüttüğü farklı pazarlarda güçlü büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

60 YENİ TUI OTELİ

Şu anda 310 otele sahip olan TUI, 2018-2019 yıllarında otel portfolyösüne 60 yeni TUI oteli katmayı planlıyor.  Gelecekte, çekirdek markalar RIU, yeni oteller alacak ve bazı küçük markaları devralacak olan TUI'nin yeni marka oteli TUI Blue, Robinson ve Magic Life olacak. Tüm bu markalar, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde portfolyösünü genişletecek.

2 YENİ CRUISE GEMİSİ

Benzer olarak, bol kazançlı turistik gemi yolculuğu alanı da Alman asıllı TUI Cruises ve Thomson Cruises'un modernizasyonuna katılacak 2 yeni gemi ile genişleyecek. Grup ayrıca bu iki işletmesi ile lüks Alman markası Hapag-Lloyd Cruises arasındaki işbirliğini arttırmayı planlıyor.

TUI'nin geçen yıla ait rakamları ise şu şekilde:

*2014-2015 finansal yılının ilk yarısında sezonluk kaybını yüzde 20 oranında azaltarak 273 milyon euroya düşürdü. İş hacmini yüzde 7.3'lük yükselişle 6.94 milyar euroya çıkardı.

*Almanya ve komşu marketleri kapsayan merkez bölgede, müşteri sayısını yüzde 3.6 yükseltti. Gelirleri  yüzde 5.8 artarak 1.93 milyar euroya ulaştı ancak sezonluk işletme kaybı yüzde 22 genişleyerek 94 milyon euroya yaklaştı.

*Kuzey bölgesinde ise  sezonluk kayıp yüzde 12 azalarak 110 milyon euroya ulaştı. Kazançlar yüzde 9.6 artarak 2.15 milyar euro oldu.


Bu Haber 21.05.2015 - 16:47:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.