3. Dünya Barış ve Turizm Konferansı Çanakkale'de yapıldı

3. Dünya Barış ve Turizm Konferansı Çanakkale'de yapıldı
Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI), '3. Dünya Barış Konferansı'nı Çanakkale'de düzenledi. Konferansa, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın ve çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.


TurizmGüncel - Çanakkale


Üç yıl önce Berlin'de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde, IDI ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın başkanlığında kurulan Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI – Inter Dialog Institute), Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümü nedeniyle, 21 Mayıs 2015 tarihinde Dünya Barış ve Turizm Konferansı düzenledi. 

Toplantıya, Federal Almanya Cumhuriyeti Eski Cumhurbaşkanı ve Avrupa - Akdeniz - Arap Birliği Derneği Başkanı Christian Wulff, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Thaçi, IDI ve Özaltın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özaltın, Özaltın Holding ve IDI Yönetim Kurulu Üyesi Elif Özdemir, IDI Genel Sekreteri Hüseyin Baraner ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

BARANER: İNSANLIK VE BARIŞ DEMEYEN HİÇBİR TİCARİ İŞLETME BAŞARILI OLAMAZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hüseyin Baraner, insanların kendi yaşadıkları yerdeki dağın eteğini bile görmeden dünya metropollerini gezdiğini ifade etti. İnsanların artık bilmedikleri kültürlerle iç içe geçtiklerini kaydeden Baraner, “Bu iş sadece ticari olarak yapılamaz. Kültürlerin birbirini tanımaya, diyalog kurmaya ihtiyacı var. Bunun üzerine IDI'yı kurduk ve ilk toplantısını da Almanya Federal Parlamentosu’nda yaptık." dedi.



Baraner'in ardından konuşan IDI Yürütme Kurulu Üyesi Elif Özdemir ise şunları söyledi:

"Din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden, bulunduğumuz dünyanın sesi olma istikametinde evrensel bir misyon üstlenmiş olan enstitümüz, her yıl dünyamızın gündemindeki önemli ortak sorunlardan birini gündem yapan bir uluslararası kongre düzenleme kararlılığındadır.

Enstitümüz; paylaşmanın, öğrenmenin ve öğretmenin gerekliliğine inanarak, dayanışmanın, sosyal ve kültürel alanda daha güçlü olmanın ilk adımı olduğunu bilerek, dostlarının katkısı ile çalışmalarını sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecektir.

3. Uluslararası Turizm ve Barış Konferansı gibi hassas bir konunun böylesine üst düzey kişiler tarafından ele alınmasının tatlı heyecanını, hazzını ve gururunu yaşamaktayız. Kongrenin tüm insanlığa fayda getirecek tespitler yapacağına, çözüm önerileri getireceğine yürekten inanmaktayız. Umarım, binlerce enstitü kurulur ve bu kuruluşlar dostluk ve dayanışmanın ağını örmenin bir vesilesi olur.

Bugün, burada geçireceğiniz bu kısa zaman dilimini, yaşamınız boyunca keyifle geçen küçük bir zaman dilimi olarak hep hatırlarsınız."










Bu Haber 21.05.2015 - 14:15:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Murat Atsever 21.05.2015 - 11:54

    Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü ne zaman konuyu alt tabakaya iletir o zaman gerçek takdiri toplar, daha çok panellerde dinlediğiniz bilgi ile konular kapanıyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.