290 bin rezervasyonla batan operatörün patronu konuştu: Boğulduk!

290 bin rezervasyonla batan operatörün patronu konuştu: Boğulduk!
Toplamda 290 bin kişiyi mağdur ederek batan Lowcost Travel Group'un kurucusu ve CEO'su Paul Evans, Travelweekly'den Lucy Huxley'e konuştu.


TurizmGüncel


Lowcost Travel Group'un iflas etmesinden dolayı son derece üzgün olduğunu ifade eden Paul Evans, şirketin batışını ekonomik dalgalanmalardan kaynaklanan ''perfect storm''a (büyük fırtına) bağladı. Evans, ''Müşterilerim, seyahat acentelerim, çalışanlarım ve onların aileleri için harap oluyorum. Talihsiz bir zamanda iflas ettik ve bunun için çok üzgünüm.'' dedi.

Şirketin batma nedeninin yeterli çabayı göstermemekten kaynaklanmadığını belirten Evans, ''Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bir süre sonra her şey kontrolümüzden çıktı ve boğulduk.'' değerlendirmesini yaptı.

İŞLER ZAYIFLADI

Sektör uzmanları Lowcost Holiday Group'un iflasının yüksek sezona ve şirketin cirosunun en yüksek olduğu döneme denk gelmesinin kafalarda soru işaretleri oluşturduğu yönünde açıklamalar yaparken, Paul Evans terörizmden dolayı işlerin gerçekten kötü gittiğini, buna bir de Brexit ile birlikte poundda yaşanan yüzde 15'lik değer kaybının eklendiğini söyledi.

''PARA KALDIRMADIM''

Şirketi batırarak para kaldırmalarının söz konusu olmadığını söyleyen Evans, ''Şirkete bir yatırımcı almak için büyük çaba sarf ettik ancak iş işten geçmişti. Grubun bir bölümünü (Lowcost Holidays ve Lowcost Beds) satmayı planladık ve bununla ilgili 12 şirketle görüşme halindeydik. Ancak Brexit yaşandı ve negatif gelişmelerden dolayı bundan da sonuç alamadık. Şirket batmadan önce piyasanın en büyüklerinden biriyle pazarlık halindeydik ve saat 16.00'ya kadar sürdü. Ancak zayıf ticaret, Brexit, terörizm ve pounddaki değer kaybını göz önünde bulunduran alıclar, riskin büyük olduğunu belirterek satın almadan vazgeçti.'' açıklamasını yaptı.

''YANLIŞ YATIRIMLAR YAPTIK''

Google'a olan bağımlılıktan kurtulmak için TV reklamlarına büyük yatırımlar yaptıklarını iddia eden Paul Evans, ''Çok büyük giderlerimiz vardı. Bunun önüne geçmek için şirket operasyonlarını Polonya'ya taşımaya çalışıyorduk. Yaptığımız bazı yatırımlar hatalıydı. Ancak o yatırımları planladığımız dönemde işlerin bu kadar zayıflayabileceğini, Brexit'in pound üzerinde bu kadar değer kaybı yapabileceğini düşünmedik.'' şeklinde konuştu. 

290 BİN KİŞİ MAĞDUR

Lowcost Holidays Grop'un iflasıyla birlikte mağdur olan 290 bin müşterinin 150 bininin İngiliz olduğu belirtilirken, şirketin Balear Adaları'nda 1.2 milyon euro teminatının olduğu, bir kısmının iadelerinin ise bankalar tarafından sağlanacağı açıklandı.

Evans, açıklamalarının devamında şu noktaların altını çizdi:

''BU ŞİRKETİ YARATMAK İÇİN 12 YILIMI VERDİM''

''Beni tanıyanlar kişisel kazanç için böyle bir şey yapmadığımı bilirler. Bu şirketi yaratmak için 12 yılımı verdim ve bu sürede 15 milyona yakın insanı tatile gönderdim. Evet iflas ettik ama bu bizim çaba sarf etmediğimiz anlamına gelmiyor. 12 yıl önce bu şirketi kurduğumda çok az kazanıyordu. Bu 12 yıl içinde sadece yönetim kurulu tarafından belirlenen bir maaş, bir keresinde küçük bir ikramiye aldım. Hiçbir zaman temettü almadım.''



Bu Haber 27.07.2016 - 14:26:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Bilir Kişi :) 27.07.2016 - 03:19

    Google"a olan bağımlılıktan kurtulmak için !!! önemli bir nokta. Acentaların en büyük gideri oldu google

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.