23 bin euro'dan 7 yıldızlı hac paketi

23 bin euro'dan 7 yıldızlı hac paketi
Türkiye’den ‘lüks’ hac turizmine ilgi artıyor. 7 yıldızlı konaklama içeren özel programda Türkiye’den giden hacı adaylarına doktorundan rehberine 50 kişilik ekip hizmet verecek.

 
Milliyet Gazetesi'nden Eylem Türk'ün haberine göre Vizyon Turizm, 5 yıldızlı hac ve Umre turlarına başladı. 29 Eylül’de başlayacak ve 12 gece 13 gün sürecek programda 7 yıldızlı ve 5 yıldızlı konaklama seçenekleri mevcut.
 
Bu özel turda, 24 saat hizmet veren nöbetçi, özel doktor, hoca ve duahan bulunuyor. Her 5 hacı adayına 1 görevli düşüyor. Gerekli izinleri alındığı taktirde de şeytan taşlama alanına, belli noktay kadar özel araç veya helikopterle gitme imkanı sunuluyor. Arafat’ta içinde açık büfe olan lüks çadırda hizmet veriliyor. Deluxe olarak nitelendirilen bu hac organizasyonunun fiyatı ise kişi başına 23 bin euro.
 
2 BİN EURO FARKLA KABE MANZARASI
 
Program kapsamında Raffles otelde kalmak isteyenlerin faturası 28 bin euro’ya çıkıyor. Kabe gören odada kalmak isteyenler 2 bin euro daha ödemek durumunda.
Hac öncesinde katılımcılara özel bir tatbikat yaptırdıklarını söyleyen Vizyon Turizm İcra Kurulu Üyesi Mehmet Ali Menteşe, “Hac ibadeti öncesi hacı adayları için seminerler düzenliyoruz. Bu tatbikatta misafirlerimize A’dan Z’ye her yönüyle haccı anlatıyoruz. Organizasyonun detaylarını görsel materyallerle net bir şekilde izah ediyoruz. Sanal olarak Kabe’yi tanıtıyoruz. Doktorumuz ve dini ekibimiz misafirlere her konuda ayrıntılı bilgi aktarıyor” dedi.
 
Hacı adaylarının Hacca gitmeden önce yapması gereken bazı hazırlıklar olduğuna dikkat çeken Vizyon Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Osman Memiş ise şöyle konuştu:
“Hacı adayları hiç alışık olmadıkları bir ortam ve iklimle karşılaşacakları için hac ibadetleri öncesi pek çok konuda tedirginlik yaşıyor. Bu nedenle görsel ve işitsel olarak yapacakları ziyareti onlara önceden sanal olarak yaşatıyoruz.”
 
Bu yıl 200 kişiyi hacca götüreceklerini kaydeden Memiş, “Onlara 50 kişilik ekibimiz hizmet verecek. Program 3 gün sürecek Medine ziyaretini de kapsıyor. Burada da Peygamber Efendimiz’i ziyaret edeceğiz” dedi. Umreye ise 6 bin kişiyi götürdüklerini belirten Memiş, şöyle devam etti:
 
“İş dünyasından birçok kişiyi umre ve hacca götürdük. Vizyon Turizm olarak, farklı organizasyonlara da imza atıyoruz. Örneğin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Ekmelettin İhsanoğlu’nun gelininin kına gecesi Cidde’de düzenlendi. Türkiye’den bu organizasyona 120 kişi götürdük. Misafirlerimizden isteyenlere umre ziyareti de düzenledik. Kınaya Kral’ın eşi, kızı ve prensesler de katıldı.”
 
MİRAÇ KANDİLİNDE KUDÜS TURU
 
Hac ve umrenin şu anda lokomotif işleri olduğunu söyleyen Mehmet Ali Menteşe, bu organizasyonların yanı sıra Avustralya’dan Amerika’ya yurtdışı turlar da düzenlediklerini belirtti.
Miraç Kandili’nde Kudüs turları düzenlediklerini kaydeden Menteşe, Türkiye’ye turist de getirmeye başladıklarını anlattı.
Suudi arabistan’da gemiyle umre ve hac programı üzerinde çalışıldığını da ifade eden Menteşe, bu proje gerçekleşirse kendilerinin de bu hizmeti verebileceğini vurguladı.


Bu Haber 14.09.2014 - 09:59:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.