2015 sezonunun kaderini belirleyecek ITB Berlin Fuarı başlıyor

2015 sezonunun kaderini belirleyecek ITB Berlin Fuarı başlıyor
Dünyanın en büyük turizm borsası olarak kabul edilen ITB Berlin, 49'uncu kez kapılarını açıyor.


2014 yılında yüzde 4,5 oranında büyüyen ITB Berlin Fuarına, dünyanın 181 ülkesinden 10 binin üzerinde fuarcı katıldı. Fuarın toplam ziyaretçi sayısı 114 bin olurken, ortaya çıkan iş hacmi ise 6,5 milyar doları aştı. ITB Berlin Fuarı'nın en büyük özelliği ise, sezonun aşağı - yukarı nasıl geçeceğinin bu fuarda belli olması.

Şu ana kadar gelen bilgilere göre, Almanya'dan Antalya'ya dönük paket tur satışlarında düşüş var. Rusya ve BDT pazarlarındaki sıkıntılı durum da göz önüne alındığında, genel olarak Avrupa, özelde ise Almanya pazarının önemi daha da artıyor. Bu yıl fuara Türkiye'den daha yoğun bir katılım olması bekleniyor.

TÜRKİYE STANDINDA NELER VAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'nda fuarın en büyük ülke standı ile Türkiye'yi tanıtıyor. Hol 3.2'de 3 bin metrekare üzerinde kurulu olan Türkiye standı, bu sene Türk Hava Yolları'nın yanı sıra oteller, seyahat acenteleri, iller, birlikler, dernekler ve kalkınma ajansları ile 116 stand ve toplam 120 katılımcı ile deniz-kum-güneş konseptine ek olarak, ülkenin farklı bölgeleri ve turizm olanaklarını da gösterecek.

2016 yılında Antalya'da düzenlenecek Expo Uluslararası Botanik Sergisi'ni tanıtmak amacıyla Türkiye'nin bitki örtüsünden oluşan toplam 83 ağaç ve 3185 adet çiçek, her destinasyon için ayrı tasarlanmış adacıklar ile standta yer alıyor. Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle anma köşesi tasarlanmış ve bu köşede fotoğraflar ile ziyaretçilere bilgi verilecek. Ayrıca "Dünya'nın En Büyük Müzesi Türkiye" projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi de fuar ziyaretçilerine sunulacak. Hafta sonunda halka da açık olan standda canlı müzik, folklor dans gösterisi, cam üfleme, seramikçilik gibi Türk El Sanatlarının sunumlarının yanı sıra, Türkiye'nin misafirperverliğinin bir göstergesi olarak çay ve Türk kahvesi de ikram edilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. A. Haluk Dursun 5 Mart 2015 Perşembe günü "Berlin Cube" Kongre Merkezi'nde Salon M2-M3 saat 10:00-12:00 arasında düzenleyeceği basın toplantısında, Türkiye turizm endüstrisinin güncel durumunu değerlendirecek.



Bu Haber 02.03.2015 - 15:45:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.