'18 milyon potansiyel Rus turistin 4 milyonu yurt dışına tatile gidemeyecek'

'18 milyon potansiyel Rus turistin 4 milyonu yurt dışına tatile gidemeyecek'
Rusya’da yurt dışında tatil planı yapan kişilerin sayısı giderek azalmaya devam ediyor. Sadece nisan ayında 135 bin Rusya vatandaşının yurt dışı tatilinden vazgeçtiği belirtilirken, kriz yüzünden 4 milyon Rus kamu görevlisinin de yurt dışına tatile çıkamayacağı ifade ediliyor.


TürkRus.com'da yer alan habere göre, turizmdeki daralma iki nedenle açıklanıyor: Ekonomik kriz yüzünden rublenin değer kaybı ve siyasi kriz yüzünden 4 milyon devlet güvenlik görevlisi ile ailesine fiili "çıkış yasağı."

RBC ajansının verilerine göre, Rusya’da 4 milyon kişiye çalıştıkları yerde yurt dışına tatile gitmemeleri yönünde telkinde bulunuldu. Yetkililer, Ukrayna'daki savaşın ardından Rus devletinin subay, asker ve polisler ile onların ailelerinden "yurtdışında tatile gitmemelerini" istediği ve bunun yurtdışı turlarına büyük darbe vuracağını belirtiyor.
 
Yurt dışında tatil yapmaktan vazgeçen Rusya vatandaşlarının büyük çoğunluğunun rublenin ciddi değer kaybı ve küçük şehirlerde charter uçuşlarının azalması sonucu bu kararı aldıklarına dikkat çekiliyor. Rusya sahillerinde tatil yapmak isteyen Rusya vatandaşlarının sayısı ise artmaya devam ediyor.
 
AVRUPA DESTİNASYONLARINA İLGİ BU SENE YÜZDE 40-50 AZALDI
 
TEZ Tour’un verilerine göre, İspanya, İtalya ve Fransa’yı geçen sene 3 milyon Rusyalı turist ziyaret ederken, bu sene bu rakamın her destinasyon için yaklaşık 400 bin azalması bekleniyor. Natali Turs yetkilileri de Avrupa destinasyonlarına ilginin bu sene yüzde 40-50 azaldığına dikkat çekti.
 
MISIR'A GİDEN RUS TURİST SAYISI ARTTI

Öte taraftan, Mısır Turizm Bakanlığı Temsilcisi Adla Ragap, 2014 yılında Rusya'dan Mısır'a giden Rus turistlerin sayısının 2013'e kıyasla 700 bin kişi artarak 3,1 milyona ulaştığını söyledi.

Gazetem.Ru'nun Daily News Egypt gazetesinden aktardığı habere göre Ragap, 2013 yılında 2,4 milyon Rus turistin Mısır'a geldiğini hatırlattı. Bakanlık temsilcisi, 2014 yılında Mısır'ın Rus turistlerden elde ettiği gelirin 2,5 milyar dolara ulaştığını ve geçen sene turizm sektörünün ülke hazinesine toplam 7,3 milyar dolar kazandırdığını ifade etti.

Rahap, "2014 yılının son aylarında rublenin değer kaybetmesine rağmen, Rusya'dan Mısır'a gelen turist sayısı azalmadı, tam tersine ciddi anlamda artışa geçti" dedi.

Mısır Turizm Federasyonu Başkanı Elham al- Zayat, 2015 yılında Rus turist sayısının %20 oranında azalacağını, bunun sebebinin Rusya'nın ekonomik organları tarafından uygulanan düzenleyici önlemler olacağını kaydetti.


Bu Haber 26.05.2015 - 10:03:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.