170 bin poundluk dava: Uyanık İngiliz turist Yunan otelcinin eline düştü

170 bin poundluk dava: Uyanık İngiliz turist Yunan otelcinin eline düştü
Girit’te bulunan bir otel, konaklamalarından 3 yıl sonra, otelde hastalandıkları gerekçesiyle şikayetçi olan İngiliz turist çifte 170 bin poundluk tazminat davası açtı.



TurizmGüncel – Dış Haberler

İngiliz basınına konuşan çift, kendileriyle iletişime geçen bir şirket aracılığıyla otele açtıkları 10 bin poundluk davadan vazgeçmeye çalıştıklarını belirtti.

Konaklamaları sırasında 1 gün gerçekten hasta olduklarını iddia eden çift, ancak şirketin kendileriyle iletişime geçtiği 2016 yılına kadar dava açmayı akıl edemediklerini ifade etti. Çift, söz konusu şirketin şikayet dilekçesinde iddialarını abarttığını da kaydetti.

OTELDEN KARŞI DAVA

Girit’te bulunan 5 yıldızlı Caldera Palace Hotel ise, itibarlarının zedelendiği gerekçesiyle çifte 170 bin dolarlık karşı dava açtı.

Otelin dava dilekçesinde, çiftin otelde geçirdiği tatilden keyif aldığı ve hasta olduklarını iddia ettikleri dönemde oldukça yüksek oranlarda alkol tüketmeye devam ettikleri belirtilirken, buna kanıt olaraksa çiftin o dönemde yapılan Facebook paylaşımları gösterildi.

Otelin sahibi olan Atlantica Hotel Management şirketi, tatillerini Thomson aracılığıyla satın alan İngiliz çiftin, Ekim 2013’teki konaklamaları boyunca herhangi bir şikayette bulunmadığını açıkladı.

İngiliz turistlerin ‘asılsız tatil hastalığı iddiaları’, başta İspanya olmak üzere popüler destinasyonlardaki otelcileri oldukça güç durumda bırakıyor. Bu tarz davaların, İspanyol otelcilere yılda 60 milyon euroya yakın bir maliyeti olduğu ifade ediliyor.

THOMAS COOK LOBİ YAPIYOR

İngiltere Dışişleri Bakanlığı (FCO), İngiliz seyahatçileri kendilerini dava açmaya teşvik eden şirketlerden uzak durmaları konusunda uyarırken, Thomas Cook gibi tur operatörlerinin İngiliz hükümetine seyahat endüstrisini hedef alan bu tür firmaların faaliyetlerinin kısıtlanması yönünde görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.






Bu Haber 30.05.2017 - 13:19:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.