101 yolcu taşıyan uçak düştü: Mucize eseri ölen olmadı, 80 yaralı

101 yolcu taşıyan uçak düştü: Mucize eseri ölen olmadı, 80 yaralı
101 kişiyle başkent Mexico’ya gitmek üzere havalanan yolcu uçağı, kalkıştan çok kısa bir süre sonra düştü. Mucize eseri can kaybının yaşanmadığı kazada en az 80 kişi yaralandı. Uçağın kalkışı sırasında bölgede yoğun dolu fırtınası yaşandığı açıklandı.


Meksika’da Aeromexico Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, ülkenin kuzeybatısındaki Durango eyaletinde düştü. 97 yolcu ve 4 mürettebat taşıyan Embraer 190 tipi uçağın, Guadalupe Victoria Uluslararası Havalimanı’ndan başkent Mexico’ya gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra hızla irtifa kaybettiği belirtildi.

 
Hürriyet'ye yer alan habere göre, eyaletin sivil savunma biriminden yapılan açıklamada, uçağın havalimanına yaklaşık 10 kilometre mesafede acil iniş yaptığı belirtildi.
 
2 KİŞİNİN DURUMU KRİTİK
 
Durango Valisi Jose Rosas, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, kazada can kaybı yaşanmadığını duyurdu. Tanıklar, en az 80 kişinin yaralandığını söyledi. Sağlık bakanlığı yetkilisi de 2 kişinin durumunun kritik olduğunu duyurdu. 
 
OTOYOLA KOŞTULAR
 
Hafif yaralıların bir kısmının, yardım için havalimanının yanındaki otoyola koştuğu ifade edildi. Kaza sonrası çekilen ve sosyal medyaya yayınlanan fotoğraflarda, uçağın kuyruk kısmından yoğun duman yükseldiği görülüyor. Kazanın nedenine ilişkin yetkili makamlardan herhangi bir açıklama gelmezken, uçağın kalkışı sırasında dolu fırtınası yaşandığı açıklandı.
 
Meksika Devlet başkanı Enrique Pena Nieto, kaza haberini alır almaz, Ulusal Savunma Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu birçok federal kuruma müdahale talimatı verdi.


Bu Haber 01.08.2018 - 09:21:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizm ci 01.08.2018 - 09:37

    kalkış esnasında aşırı türbülans nedeni ile,yani fırtına benzer bir olay hatırlarsak atlas jet havalimanından kalkıştan 5 dakika sonra dolu fırtına nedeni geri dönmüş uçak ciddi şekilde ön kısım zarar görmüştü.Rus asıllı pilot uçağı yan şekilde indirmişti ve kimsenin burnu kanamadı o uçak airbus 320 idi,bugün meksikadaki uçak ise embraer 190 biraz daha küçük çift koltuk tek koridor slim diyebiliceğimiz brezilya malı uçaktır

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.