'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'

'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü ve FRHI Hotels & Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Gerhard Struger, 100 milyon Euro'luk yenilenme sürecini kamuoyuyla paylaştı.

'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'
'100 milyon Euro'luk renovasyon bütçesiyle yeni bir otel yapilabilirdi'

Turizm Güncel


Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’da Kasım 2013’te başlatılan renovasyon süreci ile yenilendi. Mimar Khuan Chew’in sürdürdüğü renovasyona 100 milyon Euro’luk bütçe ayrıldı.

Swissôtel The Bosphorus İstanbul Genel Müdürü ve FRHI Hotels & Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Gerhard Struger, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında renovasyonla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Türkiye’nin en kapsamlı renovasyonlarından birini gerçekleştirdiklerini belirten Struger, 100 milyon Euro ile yeni bir otelin yapılabileceğini vurguladı. Swissôtel’in dünyadaki otel sayısını yaklaşık yüzde 50 oranında artıracağını açıklayan Struger, markanın, İstanbul ve Türkiye’deki farklı projeleri değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’DEKİ EN BÜYÜK RENOVASYON PROJELERİNDEN BİRİ

Struger, İstanbul’da iç tasarımın yanı sıra ön cephe dahil ve çıplak beton hariç olmak üzere binanın tamamını aşağı indirip en yeni teknolojiyle yeniden inşa ettiklerini belirtirken, “Renovasyon sürecini, binaya uyguladığımız bir tür yüz gerdirme operasyonunun yanında, süreçlerimizi revize etme ve hizmetlerimizi en yeni teknolojinin yardımıyla iyileştirme fırsatı olarak da görüyoruz” dedi.

Gerhard Struger’in dikkat çektiği bir diğer konu, renovasyona ayrılan 100 milyon Euro'luk bütçe oldu. Struger, bu kadar büyük bir bütçe ile yenileme yapmak yerine oteli yıkıp baştan inşa etmeyi neden tercih etmediklerine yönelik soruyu şu şekilde cevapladı:

“Otelimiz, özel izne tabi olan Dolmabahçe Sarayı, Çeşme ve Maçka üçgeninde bulunuyor. Burada yeni bir inşa süreci başlatmak için izin almak oldukça zor. Renevasyon izni almak ise çok daha kolay. Bu sebeple bu yolu tercih etmek durumunda kaldık.”

250 KİŞİLİK YENİ İSTİHDAM

İstihdam planlarındaki büyümeye de dikkat çeken Struger, “Bu yılki en önemli planlarımız arasında çeşitli bölümlerde çalıştırmak üzere yaklaşık 250 yeni ekip üyesini işe almak var. Ekibimize katılacak 250 kişilik çalışanımızı Swissôtel felsefesine ve standardına göre eğiteceğiz” diye konuştu.

Kalifiye eleman bulmanın zorluklarına da değinen Struger, Özyeğin Üniversitesi ile entegre bir eğitim süreci yürüttüklerini belirtti.

'DOLULUK ORANLARIMIZ ZATEN RAKİPLERİMİZİN ÜZERİNDE'

Struger, yapılanma sürecinin ardından doluluk oranlarında bir değişiklik bekleyip beklemedikleri yönündeki soruyu şu şekilde cevapladı:

“Yenileme çalışmaları başlamadan önce doluluk oranlarımız tüm rakiplerimizin üzerinde, yüzde 80 civarında seyrediyordu. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde, renevasyon çalışmaları bittikten sonra, bu oranlarda devam etmemiz bizim için yeterli olacaktır.”

NELER YAPILDI?

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul, 2000-2001 yıllarındaki yenilemenin ardından önümüzdeki sene kutlayacakları otelin 25'inci yılı için bu defa çok daha kapsamlı bir şekilde yenilendi. Kasım 2013’te otelin Batı Kanadı’nda başlatılan renovasyon süreci ile 206 oda ve süitlerin tamamı değişti. Ayrıca Café Swiss, Gaja Restoran ve lobideki cam pencereler başta olmak üzere batı kanadında yer alan açık alanların da yenilendiği renovasyon süreci, bu yıl lobi alanı ve doğu kanadı ile devam ediyor. Doğu kanadında yer alan 300 odanın yanı sıra yine aynı kanatta yer alan kongre merkezinin renovasyonunun ise Şubat 2016 tarihinde tamamlanması hedeflendi. Swissôtel The Bosphorus, İstanbul’un renovasyon sürecine ayrılan bütçenin 100 milyon Euro'yu aşması bekleniyor.

MİMAR KHUAN CHEW İLE YENİLEMEYE DEVAM

Daha önce Swissôtel Living’i de yenileyen Khuan Chew, otelin tüm renovasyon sürecini gerçekleştiren isim. Burj el Arab Oteli, Dubai Metrosu gibi pek çok önemli yapıda imzası olan Khuan Chew, otelin iç tasarımında daha çağdaş ve zaman üstü bir dil kullandı. Swissôtel The Bosphorus, İstanbul, doğu kanadındaki yenilemede de yine "Yaşam Boyu Başarı Ödülü" sahibi Khuan Chew ile birlikte çalışacak.

Swissôtel The Bosphorus, İstanbul, Genel Müdürü ve FRHI Hotels & Resorts Türkiye ve Doğu Avrupa Bölgesi Başkan Yardımcısı Gerhard Struger, Mimar Khuan Chew'la çalışmanın nasıl olduğu yönündeki soruyu, “Burj el Arab gibi bir şey istemiyoruz. Biz daha sade bir tasarım düşünüyoruz dedik. Böyle büyük, hatta ikon tasarımcılar bazen sadece kendi fikirlerini kullanmak isterler. Ama biz ne istediğimiz konusunda ısrarcı olduk” şeklinde cevapladı.



Bu Haber 21.05.2015 - 13:06:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.