10 bin termal yatak bulunan Bursa, protokol dışında kaldı

10 bin termal yatak bulunan Bursa, protokol dışında kaldı
Bursalı turizmciler, sağlık turizminin tanıtımı iş birliği protokülünün dışında bırakılmalarına tepki gösterdi. Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) tarafından yapılan açıklamada, ''Bu karar karşısında hayal kırıklığı yaşıyouz'' denildi.


GÜMTOB tarafından konuya ilişkin olaak yapılan açıklamada şöyle:

''Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelinin yurt dışında daha etkin tanıtımını sağlamaya yönelik olarak Sağlık Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında "Sağlık Turizminin Tanıtımı İşbirliği Protokolü ekim ayında imzaladı.

Termal şehri olan Bursa, maalesef protokol kapsamında yer almadı. Bu karar karşısında turizmciler olarak büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşıyoruz.



Bursa bu kararı haketmiyor.  Bursa'daki termal su kaynaklarının değerini ve her platformda anlatıyoruz.. Turizm konferanslarıyla Bursa'daki sıcak su kaynaklarının önemini ve tarihi hakkında bilgi veriyoruz.. Katıldığımız yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda Bursa’nın  Termal  sağlık turizmi  şehri olduğunu turizm tüketicilerine sunuyoruz.

Milattan önce Roma ve Bizanslılardan kalma trmal tarih Bursa'da barınıyor. Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı'na da bu konuyu aktardık. O da Çekirge'de bulunan termal sulardaki mineralin dünyada eşi benzeri olmadığını söyledi. Ancak buna rağmen protokolde Bursa yok.

Konuyu Bursa milletvekillerine ve belediye başkanlarına da aktardık. “Gerek Ankara, gerekse Bursa yerelinde itirazlarda bulunuldu. Ancak herhangi bir dönüş alınamadı. Bursa'nın protokolde yer almamasına  gerekçe ise ‘tesis yetersizliği' gösterildi.

Bursa’da  termal su bulunan turizm işletme belgeli 17 otelde bin 940 oda ve 3bin 989 yatak; belediye belgeli 16 telde ise 3 bin 23 oda ve 6 bin 554 yatak bulunuyor. Toplamda ise 33 otelde 4 bin 963 oda 10 bin 543 yatak bulunuyor.

Protokolde yer alan Ankara, İstanbul, Antalya, Afyon ve Denizli'de yer almayan bir çok tesis Bursa'da bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından da tam donanımlı bir termal su tesisi yapımı kararlaştırılmışken ‘tesis yetersizliği' noktası biz turizmcilerde soru işareti yarattı.    
    
Bursa’da termal oteller şehir merkezinde olup,  son derece güzel, yeni, kaliteli ve müşteri memnuniyeti yüksek tesisler.  Yatak kapasitemiz yeterli. Termal suyunun kalitesi uzman raporlarıyla da desteklenmiştir.

Ayrıca Bursa’nın diğer turizm olanakları da termal turizm için avantajlı.

Bursa’da  açılan özel hastaneler, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Hastaneleri  sağlık amaçlı gelen turistlere kaliteli  sağlık hizmet sunmakta.
Bursa’da, 2 eğitim araştırma hastanesi bir tıp fakültesi, 19 devlet hastanesi 13 özel hastane, 2 bin ayakta teşhis ve tedavi hizmeti sunan kuruluş, dal merkezi, fizik ve rehabilitasyon spa üniteleri, yapımı devam eden sağlık yatırımları bulunmakta.

Sağlık  amaçlı gelen turistler  hizmet standartı ve kalitesi yüksek Otelleri, dinlenme-eğlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek Turizm işletme belgeli tesisleri ve özellikle tarihi, kültürü ve doğa güzellikleri  Bursa’da bulabilmekte. 
Bursa, tatil yaparken aynı zamanda sağlık hizmetinin de alınabildiği nadir kentlerden biri.

Bursa hem tedavi hem de tatil imkanı sunabilecek özelliklere sahip.''



Bu Haber 05.03.2018 - 22:40:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.