Türkiye’nin Rusya’daki rakibi Mısır değil Dubai olacak

 Türkiye’nin Rusya’daki rakibi Mısır değil Dubai olacak
My Travel Genel Direktörü Mustafa Gül, Turizm Güncel’e yaptığı açıklamada Rus pazarındaki son gelişmeleri değerlendirdi.


Eda Özsoy – Turizm Güncel
 
Rusya’da şu anda ekonomik ve politik olaylardan dolayı bir durgunluk gözlense de, bu yıl Türkiye pazarının daha iyi olacağını belirten Mustafa Gül, bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı: 
 
“Bunun bazı sebepleri var. Yılbaşında Ruslar, geçen yıllara göre çok fazla seyahate gitmediler. Diğer kış destinasyonları Mısır, Tayland gibi ülkelerde bir talep azalması var. Bu bizim işimize yarayacaktır. Türkiye ise nisan ayından itibaren bir çıkışa geçecek. Ruslar’ın tatil ihtiyaçlarını ön plana alacakları bir döneme giriyoruz. Türkiye’nin bu yılki fiyat politikası da iyi. İnsanlar ellerinde rubleleri dolara çevirmedikleri için en güzel seçenek turizm paketleri almak olacak. Türkiye’nin artan bir kalitesi var. Pek çok uçuş seçenekleri mevcut. Ruslar, tatil seçeneklerini, yaz dönemi yaklaştıkça Türkiye’den yana kullanacaklar. 

KİMSE PANİĞE KAPILMASIN
Ruslar, geçen yıllarda İtalya, Yunanistan’ı denediler ama burada çok ciddi sıkıntılar var. Deniz kum güneş olarak şu anda bizim önümüze geçen bir destinasyon yok. Mısır, istenilen noktada değil. Her ne kadar pakslar artırılsa da nitelikli ve vasıflı insanlar daha çok Türkiye’yi tercih ediyorlar. Sektöre ve Türkiye’deki turizmcilere söylemek istediğim biraz daha sabır göstermeleri…Paniğe kapılmadan hazırlıklarını yapsınlar. 

RUSYA’DA WEEKEND PAKETLERİ MODA OLACAK
 
Nisan ayının 15’i itibariyle çok ciddi talep alacaklarını hissediyorum. Belki de en büyük yaptığımız hata, Rusya’yı da son dakikaya alıştırdık. İnsanlar hemen uçabilecekleri destinasyon arıyorlar. Diğer ülkelerde vize sıkıntısı var. Eskiden yedi günlük paketleri  bu sezon üç veya dört güne düşürebilirler. Çünkü Rusya’da haftasonu kesimi oluşmaya başladı. Haftasonunu birleştiren milyonlarca Rus var. Tur paketleri bu şekilde ayarlanırsa, pek çok Rus’un bu şekilde Türkiye’ye gidebileceğini düşünüyorum. 

MISIR YA DA TAYLAND DEĞİL, DUBAİ ÖNE ÇIKACAK

Mayıs ayında özellikle Türkiye’deki hava koşulları yaza göre biraz daha soğuk olduğundan dolayı insanlar nereye gideceklerini soruyorlar. Dubai, bu anlamda ciddi bir çıkış yapıyor. Dubai, Türkiye’nin gelecekteki en büyük rakibi olacaktır. Mısır ya da Tayland olmayacaktır. Dubai ve çevre bölgelerinde Türkiye tarzı konsept oteller yapılıyor. Her ne kadar bizim kadar herşey dahil sistemini yapamasalar da, Türkiye’deki konseptin benzerlerini yapıyorlar. 20 kere Türkiye’ye gelmiş bir Rus, başka bir destinasyonu tercih ediyor. Dubai, bu konuda çok sağlam. Ben uzun vadede Türkiye’nin ciddi rakibi olacağını düşünüyorum. 
 


Bu Haber 26.03.2014 - 17:00:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan Tahsin 27.03.2014 - 01:06

    Teknık olarak imkansiz, fiyat ve ucus suresine bakilinca cok yanlis bir analiz. Su anda rusyadan dubaiye giden yolcu saysisi 600.000 kisi Turkiyeye giden 3 milyon uzeri. Ayrica Turkiyenin verdigi tatil imkanlari. Mustafa bey bir analiz yaparken havadan degil gerceklere bakmasi lazim. Ayrica My Travel ufak bur tur acentasi bu tur yazilar ve yorumlari bizleri gulduruyor acikcasi

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.