Peri Bacaları’nda Ultra Trail macerası başladı

 Peri Bacaları’nda Ultra Trail macerası başladı
Dünyanın önde gelen outdoor giyim markası The North Face®, 25-26 Ekim tarihleri arasında, Kapadokya’da gerçekleştirdiği, Kapadokya Ultra Trail Koşu’suna ev sahipliği yapıyor. Maraton mesafesinden (42 km) daha uzun arazi koşuları anlamına gelen “ultra trail”, gece, gündüz koşuların yanı sıra tırmanma parkurunu kapsayan üç zorlu etaptan oluşuyor.

 Peri Bacaları’nda Ultra Trail macerası başladı
 Peri Bacaları’nda Ultra Trail macerası başladı
 Peri Bacaları’nda Ultra Trail macerası başladı
 
Dünyanın her noktasında spora ve sporculara verdiği destekle ön plana çıkan The North Face®, Kapadokya Ultra Trail ile, sporculara kıran kırana bir mücadele yaşattı. Profesyonel ve amatör yaklaşık 200’e yakın atletin mücadele ettiği zorlu maraton, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alan Kapadokya’nın en güzel ve bakir vadilerinden birisi olan Zemi vadisi dahil olmak üzere bölgenin önemli köy ve kasabalarını kapsadı.
 
22 SAATE KADAR YAPILAN MARATON GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK
 
The North Face® Kapadokya Ultra Trail ,3360 m, 1860 ve 910 m’lik tırmanış patikalarından oluşuyor. Maksimum 22 saat boyunca engellerle dolu 110 km’lik etabı koşan atletlere eşsiz bir deneyim yaşatan maratonda, yarış için özel olarak tasarlanan özel çip sistemi, koşucuların, parkurlarda bulunduğu yer bilgisine her an ulaşılmasını sağlıyor. Öte yandan, Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan sporcuların katılım gösterdiğii etkinlikte ise, gerçekleştirilen kısa parkurlu yarışlar, 7’den 70’e her yaştaki koşu tutkunlarının dikkatini çekiyor.
 
The North Face® Kapadokya Ultra Trail Koşusu’na profesyonel atletlerin yanı sıra, amatör koşucular da katıldı. Yarıştan bir gün önce düzenlenen hazırlık kampı, Kapadokya’nın dağlık ve tepelik alanlarının yanı sıra toprak ve taşlık patikalarına alışılmasını sağlıyor.
 
VF Türkiye Pazarlama Müdürü Razan Aykaç, gerçekleşen The North Face Kapadokya Ultra Trail hakkında “The North Face olarak Fransa’da 11 yıldır, dünyaca ünlü atletlerin katılımıyla düzenlenen  UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc )’yi organize ediyoruz. Bu sene bu tecrübeyi, Türk ve 20 ülkeden katılım gösteren yabancı sporcularla beraber 200 kişilik bir katılımla The North Face Kapadokya Ultra Trail’e taşıdık. Hedefimiz, bu sene birincisini gerçekleştridiğimiz bu organizasyonu geleneksel hale getirmektir.”dedi.
 
"ULTRA TRAİL KOŞULARI"
 
Ultra Trail koşuları, dünya çapında ve ülkemizde giderek artan ilgi ile popüler doğa sporları arasında yer alıyor. Ultra maraton veya dağ/patika koşuları olarak da adlandırılabilen bu etkinlikler genelde yükseltinin çok olduğu dağlık ve tepelik alanlarda, toprak ve taşlık patikalarda koşulur. Koşucular koşu sırasında ihtiyaç duyabilecekleri temel malzemeleri yanlarında taşırlar. Su, yiyecek, dinlenme ve tıbbi destek gibi ihtiyaçlar için ise koşu parkuru üzerinde belli mesafelerde yer alan destek istasyonlarından faydalanılır. Koşular destek istasyonları dışında konaklama olmayan, süre olarak bir günden uzun olabilmekle birlikte tek etaptan oluşan etkinlikler şeklinde olabileceği gibi, her etap sonunda kamp yapılan ve kamp malzemelerinin de sırtta taşındığı çok etaplı koşular şeklinde de olabilir.
  


Bu Haber 25.10.2014 - 15:33:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.